Kepa Arrizabalagasta tuli kesällä 2018 maailman kallein maalivahti, kun Chelsea hankki hänet 80 miljoonalla eurolla Athletic Bilbaosta.

Kepa, 27, toimi Chelsean ykköstorjujana kahden ensimmäisen kauden ajan, mutta Edouard Mendyn saavuttua seuraan edelliskesänä on espanjalaisvahdin vastuu vähentynyt.

Kepalle on löytynyt joukkueesta täysin uudenlainen rooli, jollaista tuskin kukaan osasi odottaa vielä helmikuussa 2019, kun Chelsea ja Manchester City kohtasivat Liigacupin finaalissa. Tuolloin Chelsean managerina toiminut Maurizio Sarri yritti vaihtaa Willy Caballeron Kepan tilalle rangaistuspotkukilpailuun, mutta espanjalaisvahti kieltäytyi tulemasta vaihtoon. Kepa torjui rankkarikisassa yhden laukauksen, mutta Chelsea hävisi sen 4-3-lukemin.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Reilut kaksi ja puoli vuotta myöhemmin Kepa on kuin onkin noussut Chelsean erikoismieheksi juurikin rangaistuspotkuissa.

Elokuussa pelatussa Euroopan Super Cupissa Thomas Tuchel vaihtoi Kepan maaliin jatkoajan viimeisellä minuutilla. Vaihto kannatti, sillä espanjalainen torjui Aïssa Mandin sekä Raúl Albiolin yritykset ja Chelsea pääsi juhlimaan kilpailun voittoa.

Kyseisen ottelun jälkeen Kepa on nähty Chelsean maalin suulla kolme kertaa. Syyskuussa hän pelasi tämän kauden toistaiseksi ainoan valioliigaottelunsa, kun hän nollasi Tottenhamin Chelsean 3-0-vierasvoitossa. Sen jälkeen Kepa on jatkanut voittoputkeaan torjumalla joukkueelle kaksi voittoa Liigacupissa – kummatkin rankkareilla.

Liigacupin kolmannella kierroksella Chelsea voitti Aston Villan rankkarikisassa 4-3-lukemin. Kepa torjui Marvelous Nakamban yrityksen, Ashley Young ampui ylärimaan. Tiistaina pelatussa neljännesvälieräottelussa Chelsea nappasi jälleen 4-3-voiton rankkareilla, tällä kertaa Southamptonia vastaan. Kepa ei kuitenkaan joutunut venymään pallon tielle, sillä Theo Walcott ampui tolppaan ja William Smallbone yli maalin.

Kepa on pelannut kauden aikana kaiken kaikkiaan neljässä ottelussa, ja torjunut niistä jokaisessa voiton. Hämmentävää on kuitenkin se, että peräti kolme voittoa neljästä on tullut rangaistuspotkuilla – ei ihan jokapäiväistä.

GOAL

@goal
Kepa Arrizabalaga's THIRD penalty shootout win this season.

He's only played four games 😮