Lucas Moura on edustanut Tottenhamia pian kolmen vuoden ajan.

29-vuotias brasilialaislaitahyökkääjä siirtyi PSG:stä Tottenhamiin tammikuussa 2018 noin 30 miljoonalla eurolla.

Moura jäi viime kaudella varsin pienelle vastuulle etenkin Valioliigassa, mutta tällä kaudella Tottenhamin päävalmentaja Nuno on osoittanut luottavansa häneen. Moura on ollut yhtä ottelua lukuun ottamatta avauskokoonpanossa jokaisessa sarjakamppailussa ollessaan pelikunnossa.

Moura paljasti The Players Tribunen haastattelussa olleensa aikoinaan lähellä siirtyä Manchester Unitediin. Osapuolet olivat lähellä yhteisymmärrystä siirrosta, mutta lopulta PSG ehti väliin ja hankki hänet Pariisiin.

– Kesällä 2012 olin hyvin lähellä siirtoa Manchester Unitediin, mutta viime hetkellä PSG:n urheilutoimenjohtaja Leonardo soitti minulle ja onnistui vakuuttamaan minut siirrosta PSG:hen. PSG:llä oli silloin Zlatan Ibrahimovicin kaltainen huippupelaaja ja lisäksi siellä oli brasilialaisia pelaajia, kuten Thiago Silva, Thiago Motta ja Maxwell. Lisäksi olin ollut aiemmin Manchesterissä ja siellä oli hyvin kylmä, joten brasilialaiselle pelaajalle Pariisi oli hieman houkuttelevampi vaihtoehto, Moura myönsi.

Moura edusti PSG:tä noin viiden vuoden ajan ja voitti seurassa viidesti Ranskan pääsarjamestaruuden. Moura jäi Pariisissa kuitenkin viimeisellä kaudellaan hyvin pienelle vastuulle, kun joukkue vahvistui supertähdillä. Pelaamattomuus oli Mouralle vaikeaa.

– Viimeiset puoli vuotta PSG:ssä oli urani vaikeinta aikaa. Olin tehnyt edellisellä kaudella 19 maalia, mutta sitten PSG hankki Neymarin ja Kylian Mbappén. Oletin voivani pelata heidän kanssaan, mutta minua ei otettu edes mukaan kokoonpanoon.

Mouran ja Tottenhamin kausi jatkuu keskiviikkoiltana, kun seura kohtaa Burnleyn Englannin Liigacupin neljännesvälieräottelussa. Tottenhamin kausi on sujunut kaksijakoisesti. Lontoolaisseura on Valioliigassa kuudentena, mutta on hävinnyt edellisestä kuudesta sarjaottelustaan peräti neljä.

Lähde: Sport