Nykyisin Derby Countyn valmentajana toimiva Wayne Rooney saapui Sir Alex Fergusonin luotsaamaan Manchester Unitediin vuonna 2004.

Huippulupaava Evertonin kärkipelaaja oli noussut tuohon aikaan jo koko Englannin huulille. Pelaajan ja seuran liitosta muodostui pitkä sekä menestyksekäs.

Rooney lähti Unitedista vasta kesällä 2017, kun tämä palasi kasvattajaseuraansa Evertoniin.

United on Rooneylle luonnollisesti erittäin tärkeä edelleen. Hän pelasi seurassa käytännössä koko huippu-uransa. Viime kierroksen taaperrus Liverpoolia vastaan ei miellyttänyt Rooneyta lainkaan.

Seuralegenda tuki vielä hetki sitten toista sellaista, mutta Daily Mailin haastattelussa Rooney vaikutti jo suhtautuvan Ole Gunnar Solskjærin jatkoon hieman eri tavalla.

– Tuossa joukkueessa on niin paljon koulutettuja ihmisiä, että varmasti kaikki mahdollinen tehdään, jotta tulokset paranevat. Tapahtuu se sitten Olen kanssa tai ilman, Rooney sanoi.

Suurimman vastuun Rooney sysää silti pelaajille. Hänet itsensä muistetaan erittäin korkeasta työmoraalista pallottomana. Rooney teki voittojen eteen kaiken mahdollisen. Hän ei koe nykyisen ryhmän pelaavan kykyjensä ylärajoilla.

– Pelaajien tulisi katsoa peiliin. On liian helppo sysätä kaikki vastuu valmentajalle, koska pelaajille maksetaan suuria summia työstään. Tällä hetkellä he eivät tee työtään tarpeeksi hyvin.

– Manchester Unitedissa olet maailmanluokan pelaaja. Liki kaikki ovat maajoukkuepelaajia aina. Tuollaisten kaverien tulee kokea tuskaa jokaisesta tappiosta, Rooney julistaa.

Eniten rapaa Rooney antaa juuri pelaajien asenteesta ja työmoraalista, jonka ex-kärki näkee suurimmaksi syyksi alakulolle.

– Aivan liian moni pelaaja ei juokse puolustuksen tueksi tai yritä ylipäätään puolustaa. Liian monet eivät ole valmiita laittamaan aivan kaikkeaan peliin. Se ei ole missään tapauksessa hyväksyttävää!

Liverpoolia Rooney pitää todella hyvänä joukkueena, jossa hän näkee myös yhtäläisyyksiä Manchester Unitedin kanssa. Rooney korostaa silti Liverpoolin pelaajien tekoja pallottomana.

– Eihän sitä ollut helppoa katsoa. Liverpool on fantastinen joukkue, jonka riveissä pelaa kenties maailman tämän hetken paras pelaaja Mohamed Salah. Se joukkue yksinkertaisesti juoksee pallottomana jatkuvasti. Työnteko ei lakkaa hetkeksikään.

– Se on seikka, josta olen ehdoton myös Derbyn peräsimessä. Ei ole mitään tekosyitä olla tekemättä töitä.

Rooney uskoo kuitenkin, että United tulee kääntämään suuntansa. Hänen mukaansa tuo seura tekee lopulta aina oikeita ratkaisuja.

Wayne Rooney pelasi Manchester Unitedissa 559 ottelua, joissa hän viimeisteli 253 maalia. Rooney voitti Unitedissa peräti 13 pokaalia. Muun muassa viisi Valioliigan mestaruutta.

Wayne Rooney oli Manchester Unitedissa ja urallaan ylipäätään erittäin periksiantamaton luonne. Getty Images.