Manchester City hävisi vastoin kaikkia odotuksia kotonaan Etihad Stadiumilla Crystal Palacelle lukemin 0-2.

Cityn valmentajalle Pep Guardiolalle kamppailu oli 200. Valioliigassa. Kotiyleisön eteen suunnitellut juhlat eivät varsinaisesti noudattaneet toivottua käsikirjoitusta.

Jos Guardiolalle ilta oli synkkä, niin Aymeric Laportelle se oli sysimusta. Ensin espanjalaistoppari hukkasi pallon jo kuudennella minuutilla kesken kuljetuksensa.

Hänen iholleen juoksivat niin Wilfried Zaha kuin Conor Gallagher, jotka pallottelivat nopean vastaiskunsa komeasti maaliin saakka. Lopulta pelivälineen verkkoon sijoitti Zaha.

Guardiola puhui erittäin kauniisti Palacea valmentavasta ranskalaisesta pelaajalegendasta Patrick Vieirasta pelin alla. Lämpimät ajatukset ja mukava tunnelma olivat tipotiessään koko kotijoukkueen osalta, kun avausjakson loppuhetkillä Laporte kruunasi kammottavan iltansa.

Hän pysäytti Zahan painista tutulla vyöotteella, kun tämä oli kirmaamassa tekemään illan toistaan. Andre Marriner nosti topparille punaisen kortin, joka aiheutti aika voimakkaita tunteita Cityn miehistössä.

Ei auta. City vajaalle aivan avausjakson lopulla. Getty Images.

Hallitsevan mestarin elkein Manchester City nousi vajaallakin tasoihin tunnin kohdalla. Tai siltä se vaikutti. Gabriel Jesuksen maali hylättiin lopulta VAR-tarkistuksen jälkeen paitsiona.

Punainen kortti vei parhaan terän Cityn pelistä. Ei se loppujen lopuksi edes hallinnut kamppailua sen suuremmin.

Palace teki lopussa vielä toisen. Avausmaalissa vahvasti mukana jo ollut Gallagher tällä kertaa viimeistelijänä.

Lontoolaiset hakivat komean vierasvoiton Etihad Stadiumilta lukemin 0-2. Guardiolan juhlat jäivät piippuun.