Tottenhamin keskikentältä ovat poissaolollaan jo tovin loistaneet seuran oma kasvatti Harry Winks, sekä jo kuusi vuotta valkopaitaa kantanut Dele Alli. Molemmat kuuluivat siihen pelaajakatraaseen, joihin seuran kannattajat Mauricio Pochettinon aikana todella luottivat, ja joiden uskoivat pystyvän tulevaisuudessa taikatemppuihin.

Alli tuli vaihtoon tappiollisessa Pohjois-Lontoon derbyssä yli kuukausi sitten, eikä häntä sen koommin olla valioliigakentillä havaittu. Winks on pelannut kaudella kaikki kilpailut mukaan lukien vain kuudessa ottelussa. Kummankin siirrosta toisaalle jopa tammikuussa on jo huhuttu.

Kaksikko oli poissa myös viikolla Liigacupin merkeissä pelatusta Burnley-ottelusta.

– Lopulta se, mitä pelaajilta haluamme, on mukanaolo ja sitoutuminen, manageri Nuno Espirito Santo maalaili kyseltäessä tilanteesta.

– Sitoutuminen on hyvin merkittävää. Kun on sitoutunut, ymmärtää erilaisia päätöksiä paremmin. Toivoisin että kaikki pelaajat olisivat yhtä sitoutuneita. Olisi kuitenkin hullua väittää että niin on, sillä jokaisella on omat odotuksensa.

Winks antoi jo reilu viikko sitten lausuntoja, joiden pohjalta paidan vaihtumista voi odottaa piankin.

– Rakastan Tottenhamia, mutta haluan pelata jalkapalloa säännöllisesti. On kuitenkin vaikeaa, kun saa minuutteja silloin tällöin, itseluottamus on alhaalla, eikä sitä saa nousuun ilman jatkuvaa pelaamista.

– Managerilla on mielessään monia pelejä, niitä tulee nyt tiuhaan tahtiin. Minä en halua sotkea valmistautumista, enkä seistä muiden pelaajien tiellä. Kun aika on oikea, haluan käydä keskustelun tulevaisuudestani, Winks sanoi The Athleticin mukaan.

– Meidän pitäisi olla joukkue ja kilpailla. Jokaisen pitäisi voida taistella paikasta viikonlopun matsiin, mutta nyt se on vaikeaa, 25-vuotias vuodattaa.

Tottenham kohtaa lauantaina Valioliigassa neljän ottelun voitottomassa putkessa olevan Manchester Unitedin.