Newcastlen tilapäisluotsin Graeme Jonesin mukaan toppari Federico Fernándezia ei ole järkevää nimetä vaihtopelaajien joukkoon, uutisoi Chronicle.

Putoamista vastaan taisteleva joukkue on pelannut nyt kaksi ottelua Jonesin alaisuudessa, eikä 32-vuotiasta argentiinalaista ole näkynyt kokoonpanossa. Toppareista luottoa ovat saaneet Ciaran Clark, Jamaal Lascelles ja Emil Krafth.

Moni kannattaja on yllättynyt siitä, ettei Fernández ole mahtunut edes penkille – mies kuitenkin toimi kapteenina kahdessa edellisessä pelaamassaan ottelussa ja auttoi viime kevään hyvillä otteillaan Newcastlea säilymään sarjassa.

[readmore from=Newcastle]

– Pidän todella ”Fedestä” puolustajana, mutta en nähnyt mitään arvoa siinä, että olisin laittanut hänet vaihtopenkille, Jones selittää.

– Jos olet johdossa, et laita häntä kentälle – ja jos ole tappioasemassa, et laita häntä kentälle. Feden pitää olla avauskokoonpanossa – tai ei kokoonpanossa ollenkaan. Joten kyse on samasta syystä, miksi jätin hänet sivuun 20 pelaajan ryhmästä Palacen vieraana.

Toppareista myös Fabian Schärin tilanne on hankala, sillä hän on pelannut viimeksi elokuussa Southamptonia vastaan.