Liverpool saa keskiviikkona mieluisan vieraan Espanjasta, kun Luis Suárezin edustama Atlético Madrid saapuu kyläilemään Anfieldille Mestarien liigassa.

Suárez, 34, edusti Liverpoolia vuosina 2011-2014 ja pelasi seurassa 133 ottelua tehden niissä yhteensä 82 maalia ja syöttäen 47. Uruguaylaiskärki muisteli UEFA:n haastattelussa, kuinka siirto Liverpooliin oli unelmien täyttymys hänelle.

– Kun liityin Liverpoolin, muistin, että se oli joukkue, jolla pelasin PlayStationilla. Jokainen jalkapalloilija haluaisi sinne, jokainen lapsi ja teini. Oli uskomatonta nähdä Anfieldin tunnelma.

Liverpool ei ollut Suárezin aikakaudella vielä samanlainen huippuunsa rasvattu kone kuin nykyään, mutta hän pääsi pelaamaan joidenkin seurahistorian suurimpien legendojen kanssa.

– Vaikka Fernando Torres lähti siihen aikaan ja olisi ollut upeaa pelata hänen kanssaan, niin minusta oli uskomatonta päästä jakamaan pukukoppi Steven Gerrardin, Martin Škrtelin, Daniel Aggerin, Pepe Reinan ja Jamie Carragherin kaltaisten seuralegendojen kanssa, jotka olivat saavuttaneet mahtavia asioita.

Suárez arvelee hänen asenteensa olleen avainasemassa siinä, miksi hänestä tuli niin suosittu hahmo Liverpoolin kannattajien keskuudessa.

– Minusta pelaajan on aina kentälle mennessään ymmärrettävä, että hänen on sitouduttava siihen seuraan, jota hän edustaa. Siten kannattajat näkevät pelaajan intohimon, halun menestyä ja sen, että pelaaja taistelee jokaisesta pallosta. Se oli aina minun tapani tehdä asioita. Voi pelata hyvin tai voi pelata elämänsä huonoimman pelin, mutta jos kannattajat näkevät pelaajan sitoutuneisuuden ja periksiantamattomuuden, niin he arvostavat sitä.

– He näkivät minun sitoutuneisuuteni ja haluni pitää Liverpool jalkapallon eliitissä. Se pitää paikkaansa, että meillä oli muutama vuosi, kun emme olleet sillä tasolla kuin halusimme. Mutta he näkivät asenteeni, ja siksi minun ja kannattajien välillä oli hyvä suhde ja rakkautta. Se oli molemminpuolista. Se oli uskomatonta ja se antoi minulle lisää motivaatiota pelata Anfieldillä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Tällä kaudella Suárez on tehnyt Atléticolle seitsemän maalia. Kuva: Getty Images

Kauden 2012-13 jälkeen Suárez olisi halunnut siirtyä Arsenaliin, koska Tykkimiehet oli ollut siihen mennessä koko 2000-luvun ajan vakiokävijä Mestarien liigassa. Liverpool-legenda Gerrard taivutteli kuitenkin Suárezin jäämään vielä yhdeksi vuodeksi seuraan.

– Kausi 2012-13 meni ohi, ja minä halusin siirtyä Arsenaliin, koska he olivat pelanneet Mestarien liigassa jokaisella kaudella sitä ennen.

– Kävin hieman lisää keskusteluja valmentajan sekä Gerrardin kanssa. Hän (Gerrard) oli se, joka vakuutti minut. Sanoin hänelle, että haluan menestyä ja pelata Mestarien liigassa. Joten hän sanoi minulle, että ”Jos me jatkamme kehittymistä tällä kaudella ja sinä olet vaaditulla tasolla, niin ensi vuonna voit siirtyä Bayern Müncheniin, Real Madridiin, Barcelonaan tai mihin ikinä haluatkin. Sinulla on mahdollisuus valita, mutta jää tänne vielä yhdeksi vuodeksi”.

Kesällä 2014 Suárez siirtyi lähes 82 miljoonan euron siirtokorvauksella Barcelonaan, jossa hän nousi 198 osumallaan seurahistorian kaikkien aikojen maalipörssissä kolmanneksi. Nykyiseen seuraansa Suárez siirtyi reilu vuosi sitten, ja hän voitti Atléticon kanssa heti debyyttikaudellaan La Ligan mestaruuden.

Liverpool voitti Atléticon kaksi viikkoa sitten Espanjassa maalein 3-2, ja se johtaa Mestarien liigan lohkoaan puhtaalla pelillä. Atlético on lohkossa toisena, tasapisteissä Porton kanssa, otettuaan kolmesta ensimmäisestä ottelustaan neljä pistettä.