Liverpool ja Atlético Madrid kohtaavat keskiviikkona kello 22.00 Mestarien liigan kuumassa taistelussa. 19. lokakuuta Madridissa Wanda Metropolitanolla pelatun kamppailun voitti Liverpool lukemin 3-2.

Anfieldillä kohtaavat myös mahdollisesti maailman kaksi parasta maalivahtia, vaikka absoluuttisella huipulla ehdokkaita on useampiakin.

Kotijoukkueen maalia vartioi brasilialainen Alisson Becker ja Atléticolla on asettaa tolppien väliin erinomainen Jan Oblak.

Maaleitta tuskin silti jäädään, koska kummankin joukkueen pelityyli ja ennen kaikkea hyökkäysarsenaali on näinkin koville maalivahdeille liki painajainen.

Atléticon Luis Suárez palaa Anfieldilla jälleen vanhalle kotistadionilleen ja hän tuo varmasti omat haasteensa Liverpoolin puolustukselle.

Molempien joukkueiden kokoonpanosta puuttuu muutamia tärkeitä pelaajia, mutta poissaolijoiden suhteen vaakakuppi kallistunee Liverpoolin eduksi.

Kotijoukkue saa otteluun myös sairastuvalta takaisin Fabinhon sekä Thiago Alcântaran.

Erittäin hurja ottelu luvassa, joka tarjoaa varmasti viihdettä koko rahan edestä. Sitä tarjoavat myös molempien joukkueiden valmentajat. Tunteella pelissä elävät Jürgen Klopp ja Diego Simeone nousivat niin sanotun ”kättelykohun” nojalla otsikoihin jo edelliskohtaamisen jälkeen.

Kotijoukkue Liverpool lienee pienoinen ennakkosuosikki kuitenkin.

Kuntopuntari

Liverpool: T, V, V, V, V

30.10. Liverpool – Brighton 2-2 (Valioliiga)
27.10. Preston – Liverpool 0-2 (Liigacup)
24.10. Manchester United – Liverpool 0-5 (Valioliiga)
19.10. Atlético Madrid – Liverpool 2-3 (Mestarien liiga)
16.10. Watford – Liverpool 0-5 (Valioliiga)

Atlético Madrid: V, T, T, H, V

31.10. Atlético Madrid – Real Betis 3-0 (La Liga)
28.10. Levante – Atlético Madrid 2-2 (La Liga)
24.10. Atlético Madrid – Real Sociedad 2-2 (La Liga)
19.10. Atlético Madrid – Liverpool 2-3 (Mestarien liiga)
2.10. Atlético Madrid – Barcelona 2-0 (La Liga)

Poissaolijat

Liverpool
Naby Keita
Harvey Elliott
James Milner

Atlético Madrid
Stefan Savić
Antoine Griezmann
Thomas Lemar
Marcos Llorente
Geoffrey Kondogbia (epävarma)

Arvioidut avaukset

Liverpool

Atlético Madrid

Valmentajien kommentit

Jürgen Klopp, Liverpool

– Meidän on parannettava. Ennen kaikkea meidän on puolustettava joukkueena paremmin. Tiedostamme kaiken tämän ja aiomme tehdän paljon töitä. Atlético on todella hyvä joukkue.

– Olen jo aiemmin sanonut kunnioittavani paljon sitä, mitä Simeone tekee Atléticossa. Emme voi puhua toisistamme ihmisinä, koska emme juurikaan tunne toisiamme. Se, mitä Simeone on tehnyt Atléticossa kaikkien näiden vuosien ajan on suorastaan uskomatonta. Kunnioitan sitä valtavasti. On vaikuttavaa, miten hänen joukkueensa taistelee kaikesta vuodesta toiseen, Klopp sanoi.

– Nabylla (Keita) on takareisivamma, joten hän on jonkin aikaa sivussa. Milnerin kohdalla on selvää, ettei hän pelaa. Muut pitkäaikaispotilaat ovat myös sivussa.

– Loukkaantumiset ovat täysin normaali asia tässä vaiheessa kautta. Meidän on hyväksyttävä ne, kunhan ne eivät ole liian rajuja.

Diego Simeone, Atlético Madrid

– Tässä on kaksi upeaa stadionia ja kummankin joukkueen mahtavat kannattajat. Molemmat seurat haluavat kasvaa globaalisti ja luonnollisesti odotettavissa on hieno ottelu.

– Tämä on uusi ottelu ja oli tulos mikä tahansa, niin millään aiemmalla pelillä ei ole merkitystä. Tässä ei ole kyse ”takaisin maksamisesta”, koska sellaisella ei ole jalkapallossa mitään roolia.

Madridissa pelatun ottelun kättelykohua argentiinalaisluotsi luonnehti seuraavasti.

– Selitin sen jo edellisen ottelun jälkeen. En pidä vastustajan valmentajan kättelemisestä ottelun jälkeen, koska mielestäni kummatkin valmentajat ovat silloin hyvin erilaisissa tunnekuohuissa.

– Englannissa siitä on muodostunut herrasmiesmäinen tapa, mutta en ole siitä samaa mieltä. En voi kertoa mielipidettäni Kloppista, koska en tunne häntä ihmisenä, mutta arvostan hänen tekemää loistavaa työtä valmentajana.

– En kerro mielipidettäni siitä, miten muut joukkueet pelaavat. Minulla on käytöstapoja ja meidän valmentajien on keskenämme kunnioitettava niitä.

– Lemar, Llorente, Savic ja Griezmann ovat poissa. Tulemme silti olemaan vahvoja.

Ottelun televisiointi

Liverpoolin ja Atlético Madridin välinen kamppailu alkaa kello 22.00 ja kyseessä on C Moren studiolähetys. Lähetys alkaa jo parikymmentä minuuttia aiemmin. Kamppailun selostaa Tuomas Virkkunen. Katsottavissa C More Sportin ja Discovery+ kautta.