Lontoolaisjoukkue Fulham on äitynyt Championshipin puolella kerrassaan hurjaan iskuun. Viime kauden päätteeksi Valioliigasta pudonneet mökkiläiset ovat voittaneet viisi edellistä otteluaan ja tehnyt niissä 20 maalia.

Neljän viimeisimmän pelin maaliero on mykistävä 16-0.

Keskiviikon uhriksi joutunut Blackburn Rovers sai Fulhamilta silti sellaisen käsittelyn, joita harvemmin nähdään.

Ewood Parkin kotiyleisön uniin vielä pitkään päätyvä kamppailu päättyi Fulhamin käsittämättömään 7-0-voittoon!

Neeskens Kebano ja Aleksander Mitrovic löivät alkutahdit maaleillaan. Viimeksi mainitulle osuma oli jo kauden 19. Maalipörssiä johtava serbihyökkääjä on ennätystahdissa. Championshipin yhden kauden maaliennätys on viime kaudelta.

Tuolloin Brentfordin Ivan Toney iski 31 maalia. Sarjaportaan maaliennätyksiin on sitten vähän enemmän vielä matkaa. Guy Whittingham iski Portsmouthille 90-luvun alussa 42 maalia.

Toki Mitrovicin tämän hetken tahdilla sekin voisi olla mahdollista.

Aleksander Mitrovic on tällä hetkellä pysäyttämätön kone. Getty Images.

Keskiviikon murskajaisten lopullinen käänne oli kotijoukkueen puolustajan Jan Paul van Hecken punainen kortti. Sen jälkeen Fulhamia ei pysäyttänyt enää mikään.

Liverpoolista Lontooseen siirtynyt walesilainen Harry Wilson iski kaksi seuraavaa Mitrovicin esityöstä. Blackburnin sysimustan illan täydensivät vielä Kebano ottelun toisellaan ja vaihdosta sisään tullut Rodrigo Muniz, joka osui kahdesti.

Lontoolaisten 44-vuotias portugalilaisluotsi Marco Silva pääsee todistamaan suojateiltaan tällä hetkellä suorastaan hurmioitunutta peliä.

Erittäin hyökkäävää ja iloista jalkapalloa pelaava Fulham on paukuttanut tällä kaudella jo 43 maalia 16 otteluun. Eli noin 2,7 maalia peliä kohden.

Joukkue on noussut toiseksi ja vain kahden pisteen päähän Championshipia johtavasta Bournemouthista. Sarjakärki on muuten QPR:n ohella toiseksi eniten maaleja tehnyt joukkue, mutta peräti 16 perässä Fulhamin saldoa.

Tämä tarkoittaa yhtä maalia vähemmän per peli.

Valmentaja Silva oli keskiviikon kamppailun jälkeen luonnollisesti tyytyväinen.

– Tämä oli fantastinen voitto, mutta luonnollisesti vain kolme sarjapistettä. Meidän tulee pysyä nöyrinä. Seitsemän maalia vieraissa tässä sarjassa on upeaa, mutta silti edelleen vain yksi voitto, Silva kertoi.

Marco Silva vaikuttaisi olevan juuri oikea mies ”mökkiläisten” peräsimeen. Getty Images.

– Olemme onnellisia, mutta meidän on pidettävä jalat tiukasti maassa ja valmistauduttava jo seuraavaan peliin.

Valmentaja tiedostaa, että Fulham tuskin voittaa kaikkia pelejään, mutta vireen on jatkuttava hyvänä.

– Millään edelliskuukauden tulosliuskalla ei ole pienintäkään merkitystä. Haluamme saavuttaa jatkuvan voittamisen mielialan. Sellaisen, joka meillä oli toisella jaksolla nyt. Jatkamme parasta peliämme ottelut loppuun ja pidämme huolen, että omiin ei mene maaleja.

Fulhamin, Silvan ja Mitrovicin hurja savotta jatkuu taas lauantaina, kun joukkue kohtaa vieraissa Peterboroughin.

Blackburn – Fulham -ottelun maalikooste alla. Jos video ei näy, klikkaa tästä.

Lähde: BBC