Liverpool voitti keskiviikon Mestarien liigan kamppailussa lopulta varsin vaivatta Atlético Madridin lukemin 2-0.

Anfieldin kotiyleisö pääsi juhlimaan jo varhaisessa vaiheessa, kun Diogo Jota vei Liverpoolin johtoon kamppailun 13. minuutilla. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Sadio Mané tuplasi johdon.

Kamppailu sai oikeastaan lopullisen sinettinsä kymmenen minuuttia ennen avausjakson loppua. Vieraiden Felipe taklasi Manén kumoon, kun tämä oli lähdössä vastahyökkäykseen.

Lopulta erotuomari Danny Makkelie nosti Atléticon puolustajalle punaisen kortin.

Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp löysi vajaamiehistä joukkuetta vastaan pelaamisesta muutakin hyvää kuin lopputuloksen.

– En tietenkään toivo koskaan, että vastustaja joutuu vajaalle. Otteluohjelma on kuitenkin todella rankka, joten on hyvä hallita pelejä. En usko, että se (punainen kortti) muutti paljon, mutta onhan se vähän eri peli aina, Klopp sanoi ottelun jälkeen.

Yksi avausjakson suurimmista puheenaiheista oli Manén henkilökohtainen taistelu Atléticon pelaajia vastaan. Vierasjoukkue pelasi todella fyysisesti senegalilaishyökkääjää vastaan ja Mané alkoi itsekin osoittaa turhautumisen merkkejä.

Felipen lennettyä pelistä ulos, alkoi vaikuttaa, että Mané voisi olla pian lähellä samaa lopputulemaa. Tätä Atlético vaikutti pyrkivän myös omalla tekemisellään edesauttamaan.

Lopulta Klopp päätyi odotettuun ratkaisuun ja vaihtoi senegalilaisen tauolla pois kentältä. Tilalle tuli Roberto Firmino.

– Varmaan koko stadion odotti sitä ratkaisua. Uskoisin sen olleen myös oikea ratkaisu, mutta vihasin sitä aivan valtavasti, Klopp totesi.

– En ollut huolissani siitä, etteikö Mané pystyisi pitämään tunteitaan kurissa. Näimme kuitenkin tyylin, jolla Atléticon pelaajat kierivät ympäri kenttää tavoitteenaan saada vaakakupit tasoitetettua.

Liverpool varmisti voitollaan niin jatkopaikan kuin lohkonsa voiton, koska FC Porto jäi tasapeliin AC Milania vastaan.

Takaiskuitta keskiviikosta ei silti kotijoukkueenkaan leirissä selvitty. Firmino ehti pelata vain 33 minuuttia, kun tämä joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia.

– Ilta olisi ollut paljon parempi, jos Firminon takareisi ei olisi mennyt, mutta kaksi peliä jäljellä ja aiomme yrittää voittaa myös ne, sanoi Klopp.

Liverpoolin kausi jatkuu Valioliigan puolella. Se kohtaa sunnuntaina West Hamin vieraskentällä.

Lähde: BT Sport