Arsenalin seurajohtaja Josh Kroenke sanoo, että Tykkimiehet ei ole myytävänä.

Musiikkipalvelujätti Spotifyn perustaja Daniel Ek teki viime toukokuussa 1,8 miljardin punnan (noin 2,1 miljardia euroa) ostotarjouksen Arsenalin omistajalle Stan Kroenkelle. Ruotsalaismiljardöörin tukija, Arsenal-legenda Thierry Henry kertoi syyskuussa, että Ek ei ole saanut edes vastausta tarjoukseensa.

Stan Kroenken poika Josh sanoo tuoreessa Sky Sportsin haastattelussa, että Tykkimiesten nykyiset omistajat ovat vasta pääsemässä vauhtiin seuran kanssa.

– Me saamme seurasta tarjouksia koko ajan monilta eri tahoilta ympäri maailmaa, ja se kertoo Arsenalin vahvuudesta. Tämä on mahtava instituutio. Arsenal on maailmanlaajuinen brändi, ja ainoa vastaukseni kaikkeen on, että seura ei ole myytävänä. Me olemme vasta alussa.

– Me olemme varsinaisesti omistaneet seuran vasta vuodesta 2018 lähtien. Meillä on nuori manageri, meillä on nuori joukkue ja kartoitamme polkuamme tulevaisuuteen.

– Meillä on Yhdysvalloissa tietty malli [muissa Kroenke Sports & Entertainmentin omistamissa seuroissa] ja me olemme toteuttaneet sitä täällä kolmen viimeisten vuoden ajan. Me hankimme nuoria lahjakkaita pelaajia, joilla on oikea mentaliteetti, annamme heidän kasvaa yhdessä ja jatkamme samalla lahjakkuuden lisäämistä koko joukkueeseen.

– Lopulta siitä kasvaa jotain hyvin erityistä. Jatkuvuuden voima kulissien takana ja se, että ihmiset työskentelevät yhdessä ja vetävät samaan suuntaan, on ammattilaisurheilun aliarvostettu puoli.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Josh Kroenke (edessä) toimii myös NHL-seura Colorado Avalanchen presidenttinä. Kuva: Getty Images

Kroenken mukaan siinä voi mennä hetki ennen kuin Arsenal taistelee taas Valioliigan mestaruudesta, mutta hän uskoo lontoolaisten olevan oikeilla jäljillä.

– Olen joka päivä luottavaisempi, mutta vielä riittää paljon työtä.

– Meidän on päästävä takaisin kärkinelikkoon ja meidän on päästävä säännöllisesti Mestarien liigaan. Sinne pääsemisen myötä pelaajien rekrytointi nousee eri tasolle. Parhaat pelaajat haluavat pelata maailman parhaassa liigassa, joka on Mestarien liiga, Valioliigan ulkopuolella.

– Kun rupeaa kilpailemaan säännöllisesti Valioliigan voitosta, niin siinä vaiheessa kilpailee pitkälti muistakin pokaaleista, joten tavoitteemme on voittaa Valioliiga.

– Sitten kun meistä puhutaan Valioliigan voittajaehdokkaina, niin uskon, että silloin alkaa tapahtua mielenkiintoisia asioita myös muualla.