Valioliigassa on eletty viime aikoina ”hulluja päiviä”. Kautta on takana vasta 11 kierrosta, mutta jo viisi manageria on saanut potkut.

Kolmet lähtöpassit on jaettu viimeksi kuluneen viikon aikana. Tottenhamin Nuno Espírito Santo, Norwichin Daniel Farke ja Aston Villan Dean Smith saivat kenkää marraskuun ensimmäisellä viikolla. Jo aiemmin oli erotettu Watfordin Xisco Muñoz ja Newcastlen Steve Bruce.

Koronapandemia iski myös jalkapalloon kovaa. Sen sijaan, että vannottaisiin pitkäjänteisen työn nimeen, seurat ovat valmiita tekemään kaikkensa varmistaakseen säilymisen korkeimmalla sarjatasolla. Syyt ovat ennen muuta taloudelliset.

– Näemme nyt jalkapallon ison bisnesaspektin, entinen valioliigapelaaja Nigel Reo-Coker sanoo BBC:llä.

– Suurin osa näistä seuroista haluaa nopean korjausliikkeen. Mielestäni nyt kyse on paljon enemmän taloudellisesta hyödystä kuin mistään muusta. Siitä on tullut armotonta.

Valioliigasta tuttu manageri Tony Pulis pelkää, että asiantuntijat ja fanit menevät liian pitkälle kritisoidessaan managereita.

– Maailma on muuttumassa – keskitietä ei enää ole, hän toteaa.

Tuoreimpien potkujen ajoituksessa ei sinänsä ole mitään ihmeellistä. Maaottelutauolla seuroilla on enemmän aikaa saada pakettia kasaan ennen kuin pisteitä on jälleen jaossa.