Hallitsevan mestarin Manchester Cityn maajoukkuelaituri Raheem Sterling on ollut läpi syksyn siirtohuhujen kohteena.

26-vuotias englantilainen ei ole ollut enää automaattinen avauspelaaja valmentaja Pep Guardiolan paletissa. City hankki kesällä jättisummalla Jack Grealishin Aston Villasta.

Sterling on toistuvasti yhdistetty La Ligan jättiläiseen Barcelonaan. Tämä siitä huolimatta, että katalonialaisseuran talousvaikeudet ovat merkittäviä.

AS uutisoi taannoin, että Bundesliigan RB Leipzigin Dani Olmo olisi Barcelonan hankintalistan kärjessä ja Sterling vasta varavaihtoehto.

Silti englantilaislaiturin nimi pulpahtelee huhuissa pinnalle jatkuvasti.

Guardiola totesi Mundo Deportivon haastattelussa, että hän ei ole kuullut Barcelonan konkreettisista lähestymisistä City-pelaajia kohtaan mitään. Sterlingin valmentaja haluaisi pitää Manchesterissa, mutta ei pidä Barcelona-siirtoa mahdottomana.

– Uskon ehdottomasti Barcelonan pystyvän hankkimaan pelaajiamme, jos vain osoittavat kiinnostusta, Guardiola kertoi.

– Se kaupunki, seura ja historia vetoavat niin pelaajiin kuin valmentajiin. Jos Barcelona haluaa jonkun Cityn pelaajan, niin rattaat lähtevät liikkeelle. He voivat niin hyvässä kuin pahassa tehdä aivan mitä haluavat.

Sterling ei suinkaan ole ainoa Manchester Cityn pelaaja, jota Kataloniaan on huhuiltu. Samaan osoitteeseen on viime aikoina tyrkytetty niin Aymeric Laportea kuin Bernardo Silvaa.

Guardiola sanoi, että hän ei tiedä asiasta yhtään mitään. Lisäyksenä mestariluotsi totesi, että ei toki kertoisi, vaikka tietäisi.

Raheem Sterling joutui seuraamaan koko paikallispelin Manchester Unitedia vastaan penkiltä. Edellisen kerran laituri pääsi avaukseen 27. lokakuuta, kun West Ham tiputti Cityn liigacupista lukemin 1-0 rangaistuspotkukilpailun jälkeen.