Newcasten osaomistaja ja seurajohtaja Amanda Staveley sanoo, että seura aikoo satsata tammikuun siirtoikkunaan.

Magpiesista tuli kertaheitolla yksi maailman rikkaimmista seuroista, kun se siirtyi lokakuun alussa Saudi-Arabian julkisen investointirahaston (PIF) johtaman konsortion haltuun.

[readmore from=Newcastle]

Pian omistajavaihdoksen jälkeen joukkue vaihtoi päävalmentajaa, kun Steve Bruce teki tilaa Eddie Howelle, jonka nimitys vahvistettiin tällä viikolla. Howella on iso urakka edessään, sillä Newcastle on Valioliigassa viimeistä edellisenä kerättyään 11 kierrokselta vain viisi pistettä. Newcastle on ainoa joukkue, joka ei ole voittanut tällä kaudella vielä yhtään peliä Valioliigassa.

Staveleyn mukaan uusi seurajohto on valmis avittamaan Howea talven siirtoikkunassa, jotta taistelu sarjapaikasta ei jäisi pelaajamateriaalista kiinni.

– Me valmistaudumme tammikuun siirtoikkunaan. Se ei ole siirtoikkuna, johon normaalisti haluaisimme satsata, koska silloin ei luultavasti saa kunnon diilejä, mutta se on tällä hetkellä tärkeä asia, kommentoi Staveley seuran sivuilla.

Uusi päävalmentaja Howe on viimeksi työskennellyt Bournemouthissa, josta hän lähti kauden 2019-20 jälkeen joukkueen pudottua Valioliigasta. Staveleyn mukaan Howe oli hyvä valmentaja Newcastlelle, koska häntä ei pelottanut lähteä mukaan putoamistaisteluun.

– Meidän oli valittava joukkueen peräsimeen joku, joka ei pelkää putoamista. Hän teki tietysti mahtavaa työtä Bournemouthissa, ja meihin teki vaikutuksen se, että hän teki sen kaiken varsin rajallisilla resursseilla.

– Pokaaleja on todella helppo voittaa, jos on paljon rahaa tai paljon infrastruktuuria ja ihmisiä. Mutta hänen saavutuksensa todella nousivat esille, koska näissä tekijöissä oli siellä rajoitteita.