Arsenalin keskikenttäpelaaja Mattéo Guendouzi haluaa jäädä pysyvästi Marseilleen, jossa hän viettää tämän kauden lainalla.

Ranskalainen Guendouzi, 22, siirtyi Arsenaliin kesällä 2018 kotimaastaan Lorientin joukkueesta ja nousi yllättävänkin nopeasti vakiokasvoksi Tykkimiesten ryhmässä Unai Emeryn alaisuudessa.

Hän ei ole kuitenkaan kuulunut enää hetkeen Arsenalin nykyisen managerin Mikel Artetan suunnitelmiin. Kesällä 2020 Guendouzi määrättiin kurinpidollista syistä harjoittelemaan useaksi viikoksi yksin hänen tartuttua Brightonin Neal Maupayta kurkusta joukkueiden kohtaamisen jälkeen. Lehtiväitteiden mukaan Guendouzi myös leveili Brightonin pelaajille isosta palkastaan.

Viime kaudeksi Guendouzi lähetettiin lainalle Herta Berliniin ja täksi kaudeksi hän siirtyi Marseilleen, jolla on lainasopimuksessa osto-optio mukana. Guendouzin ja Arsenalin sopimus on voimassa kesään 2023 saakka, mutta hän haluaisi siirtyä pysyvästi Ranskaan.

– Tällä hetkellä olen lainalla ja minulla on yhä sopimus Arsenalin kanssa, mutta keskityn täysillä Marseilleen, kommentoi Guendouzi Goalin mukaan.

– Ja kyllä, tämä on seura, jossa näen itseni tulevaisuudessakin. Haluan siirtyä tänne pitkäaikaisesti.

– Kävin tällaisia keskusteluja seuran kanssa jo ennen kuin tulin tänne. Minun on todella hyvä olla täällä ja siksi haluan jatkaa hauskanpitoa Marseillessa.

Guendouzi on pelannut tällä kaudella Marseillessa 17 ottelua tehden niissä yhteensä kolme maalia ja syöttäen yhtä monta. Arsenalissa hän on esiintynyt kaikkiaan 82 kertaa.