Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on jo jonkin aikaa suunnitellut muuttavansa MM-kisat pelattavaksi jatkossa kahden vuoden välein. Hankkeen puuhamiehenä on toiminut puheenjohtaja Gianni Infantino. Tukensa suunnitelmalle on antanut myös takavuosien menestynyt manageri Arsène Wenger, joka työskentelee nykyään FIFA:n alaisuudessa.

Suunnitelma on yleisesti ottaen tyrmätty lähes jokaiselta taholta. Etelä-Amerikan maanosaliitto CONMEBOL on jo uhannut boikotilla, samoin kuin UEFA:n eli Euroopan jalkapalloliiton puheenjohtaja Aleksander Ceferin. Myös jokainen valioliigajoukkue on asettunut uudistusta vastaan.

Manchester Cityn ja Belgian maajoukkueen keskikenttäpelaaja Kevin de Bruyne sen sijaan ei tyrmää ajatusta MM-kisojen uudistamisesta. Aiemmin uudistusta ovat puoltaneet muun muassa entiset huippupelaajat Ronaldo sekä Javier Mascherano.

– Ennen kauden alkua minulla oli tapaaminen FIFA:n ja Arsène Wengerin kanssa. Wenger selitti meille, mitä he haluavat tehdä. Jotta jotain tuollaista [viitaten suunnitelmaan] voidaan tehdä, jokaisen maan jalkapalloliiton, UEFA:n sekä FIFA:n täytyy tehdä yhteistyötä, belgialainen totesi Belgalle.

– Mutta sanoin myös heille, että pelaajien riittävästä levosta tulee huolehtia kauden päätyttyä. Idea uudistuksesta ei ole itsessään huono, kunhan kaikki toimivat yhdessä, hän jatkoi.

Lähde: Sky Sports