Steven Gerrard siirtyi Glasgow Rangersin peräsimestä Birminghamiin ja otti Aston Villan komentoonsa. Tilaa sai tehdä Dean Smith, jonka aika työttömänä vaikuttaisi jäävän erittäin lyhyeksi. Smith on vahvasti tyrkyllä Norwich Cityn uudeksi manageriksi.

Yksi mies Gerrardin valmennusryhmässä tekee paluun Villaan. Gary McAllister toimi vuosina 2010-11 seuran apuvalmentajana. Tuolloin päävastuuta kantoi edesmennyt ranskalaisluotsi Gérard Houllier.

McAllister toimi Gerrardin taustoilla jo Skotlannissa ja seuraa päävalmentajaa myös Valioliigaan.

Houllier, McAllister ja Gerrard menevät historiassa yksiin ennen kaikkea Liverpoolissa. Silloin ranskaispatruuna valmensi suurseuraa, McAllister toimi kokeneena esimerkkinä pelikentällä ja Gerrard teki tuloaan tähdeksi.

Tuolloin Liverpoolissa oli myös paljon suomalaisväriä. Sami Hyypiä luuti alakerran valtiaana ja Jari Litmanen teki taikojaan ylempänä. Vaikka Litti jäi Anfieldilla yllättävän vähälle vastuulle, niin vahvuudet olivat myös Houllierin tiedossa.

McAllister ja Litmanen olivat kumpikin tuohon aikaan Liverpoolin erikoistilannespesialisteja. Litmasen kyvyt me kaikki tiedämme, mutta myös McAllisterin vapaapotkut olivat todella vaarallisia aikanaan.

Lopulta myös Gerrard nousi tällä saralla varsin kunnioitettavaksi tekijäksi. Voisi sanoa mentorien olleen kohdallaan, kun Englannin tuleva maajoukkuetähti teki tuloaan.