Englanti voitti maanantaina San Marinon MM-karsintaottelussa tylyin 10-0-lukemin. Samalla varmistui paikka Qatarin MM-kisoihin.

Harry Kane iski neljästi, mutta mukaan mahtui myös maajoukkueuran avausmaaleja. Arsenalin Emile Smith Rowe osui Englannille ja toinen ensimmäistä kertaa onnistunut oli Aston Villan Tyrone Mings.

Viimeksi mainittu jakeli kamppailun päätyttyä paljon ylisanoja valmentajalleen Gareth Southgatelle.

Englannin 51-vuotias luotsi neuvottelee parhaillaan jatkosopimuksesta, joka pitäisi miehen joukkueen puikoissa myös Qatarin kisojen jälkeen.

– Se olisi erittäin upea juttu. Hän saa luotua uskoa koko ryhmään ja antaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia pelaajalle. Se on hyvin erityistä, Mings kehui valmentajaa BBC:lle.

Southgate johdatti Englannin ensin MM-kisojen välieriin ja kesällä EM-finaaliin.

– Englannin maajoukkueesta on tullut nykyisen kaltainen suurilta osin hänen ansiostaan. Fantastinen valmentaja niin itselleni kuin koko maalle, jatkoi Mings hehkutustaan.

– Eikä hänestä tarvitse edes puhua sen enempää, koska tulokset puhuvat puolestaan. Toivottavasti jatkosopimus syntyy.

Mings kehui BBC:lle myös Englannin nykyryhmän leveyttä ja nuorten pelaajien esiinmarssia. Hän korosti myös, että MM-kisoihin on vielä aikaa reilusti. Monet nuoret ehtivät vielä nostamaan tasoaan entisestään.

MM-kisoja Mings luonnehti maailman suurimmaksi tapahtumaksi ja uudeksi haasteeksi Englannin nuorelle sekä vahvalle ryhmälle.

Lähde: BBC