Mestaruussarjan Barnsley on nimittänyt uudeksi päävalmentajakseen Poya Asbaghin.

Iranin ja Ruotsin passit omaava Asbaghi, 36, siirtyy Barnsleyyn Ruotsin alle 21-vuotiaiden miesten maajoukkueesta, jota hän luotsasi tämän vuoden alusta lähtien. Aiemmin urallaan hän on valmentanut myös IFK Göteborgissa, Geflessä ja Dalkurdissa.

Sky Sportsin mukaan Barnsley haastatteli Asbaghia päävalmentajakseen jo kaksi vuotta sitten ennen kuin ohjat annettiin Gerhard Struberille.

Asbaghi korvaa Barnsleyssa Markus Schoppin, joka sai kenkää marraskuun alussa johdatettuaan joukkueen vain 16 otteluun. Ruotsalaisvalmentajaa odottaa iso haaste Barnsleyssa, sillä joukkue on Mestaruussarjassa viimeistä edellisenä, neljän pisteen päässä putoamisviivasta. Barnsleyn takana on ainoastaan pistevähennyksistä kärsinyt Derby.

Barnsleya edustaa Pikkuhuuhkajien entinen kapteeni ja toppari Aapo Halme, joka siirtyi seuraan kesällä 2019 Leedsistä. Loukkaantumisesta kärsinyt Halme, 23, on kuluvalla kaudella esiintynyt Barnsleyn paidassa kuusi kertaa.

Barnsley FC

@BarnsleyFC
🤝 Welcome, Poya!