Manchester United sukeltaa syvällä, mutta seurajohto ei reagoi asiaan millään tavalla. Ei siis ihme, että kannattajien pinna alkaa olla kireällä.

Manchesterilaisseuran omistajaperhe Glazerit ovat olleet jo pitkään kannattajille niin sanottu punainen vaate. He ovat aiheuttaneet seuralle velkaa, ja samanaikaisesti nostaneet itse osinkoja. Ulospäin näyttää vahvasti siltä, että omistajille menestys on yhdentekevää, kunhan he hyötyvät seurasta rahallisesti.

Myös viime vuosien toiminta vaikuttaa siltä. Seuraan on hankittu useita nimekkäitä pelaajia, jotka eivät välttämättä pelillisesti sovi joukkueeseen, mutta tuovat eri tavoin rahaa seuralle. Viimeisimpänä Cristiano Ronaldon hankinta vaikuttaa enemmän tai vähemmän tällaiselta ratkaisulta.

Viimeisimmät taloustiedot osoittavat, että Manchester Unitedin kokonaistulot ovat kasvaneet. Se ei kannattajien mieltä juurikaan lämmitä, sillä kentällä menee tällä hetkellä huonommin kuin aikoihin. Osa kannattajista on jopa vihaisia asiasta, koska positiiviset asiat talouden suhteen näkyvät vain ja ainoastaan omistajien lompakossa.

[readmore from=Manchester-United]

Unitedin varapuheenjohtaja Ed Woodward kuitenkin tyynnyttelee kannattajia. Hänen mukaansa seuran ykkösprioriteetti on menestyä kentällä.

– Vaikka nämä tämän päivän taloudelliset tulokset osoittavat kestävyytemme pandemian aikana, tärkein prioriteettimme on menestys kentällä, Woodward sanoi Manchester Unitedin verkkosivujen mukaan.

– Manageri, pelaajat ja kaikki seuran jäsenet ovat päättäneet saavuttaa tämän tavoitteen.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.