Perinteikkään FA Cupin ensimmäisellä kierroksella nähtiin keskiviikkona mieletön ottelu, kun viidennen sarjatason Stockport ja kolmannen sarjatason Bolton kohtasivat uusintaottelussa.

Boltonin kotistadionilla pelattu ensimmäinen ottelu päättyi 2-2-tasapeliin, ja maaleja nähtiin mieletön määrä joukkueiden toisessakin kohtaamisessa.

Kaksi sarjatasoa ylempänä pelaava Bolton näytti menevän menojaan, kun joukkue johti jo kuuden minuutin jälkeen kahdella maalilla.

Patrick Madden laukoi rangaistuspotkusta isäntien kavennusmaalin avausjakson puolivälissä, mutta Amadou Bakayoko tuplasi vieraiden johdon vain muutamaa minuuttia myöhemmin.

Stockportin englantilaishyökkääjä Scott Quigley onnistui maalinteossa vielä avausjakson viimeisellä minuutilla, joten tauolle siirryttiin 2-3-lukemissa.

Toista puoliaikaa pelattiin pitkään maaleitta, kunnes kotiyleisön riemuksi aiemmin ottelussa oman maalin tehnyt Ashley Palmer toi tasoitti pelin 3-3:een vain viisi minuuttia ennen päätösvihellystä.

Joukkueiden toinenkin ottelu oli 90 minuutin jälkeen tasalukemissa, joten edessä oli jatkoaika. Se oli Stockportin juhlaa. Kotijoukkue onnistui puolituntisen aikana kahdesti maalinteossa, ja etenkin Oliver Crankshaw’n 5-3-maali oli saada Edgeley Parkin repeämään liitoksistaan.

Crankshaw tuuletti myös itse maaliaan villisti. Hän riisui pelipaitansa ja heitti sen ilmaan. Sitä ei enää sen jälkeen löytynytkään, joten hän pelasi pelin loppuun varapaidalla, jossa ei ollut edes pelinumeroa. Stockportille voiton sinetöineen Crankshaw’n pelipaita löytyi kuitenkin ottelun jälkeen.

Emirates FA Cup

@EmiratesFACup
🐘 (2')
🐘 (6')
🔵 (24')
🐘 (28')
🔵 (45')
🔵 (85')
🔵 (95')
🔵 (119')

What a night at Edgeley Park! @StockportCounty

#EmiratesFACup

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.