Yhdysvaltalainen tv-jätti NBC uusi sopimuksensa Valioliigan kanssa. Vasta solmittu tv-sopimus kestää vuoteen 2028 asti.

Ostohinta oli giganttinen, noin 2,4 miljardia euroa. Se on lähes kaksinkertainen meneillään olevaan sopimukseen nähden, jonka NBC solmi Valioliigan kanssa vuonna 2016.

Kanava on ollut Yhdysvalloissa Valioliigan koti aina vuodesta 2013 alkaen.

Valtavista summista huolimatta NBC joutui rajuun tarjouskilpailuun. Myös kaksi muuta tv-jättiläistä CBS ja ESPN olivat erittäin kiinnostuneita Valioliigan tv-oikeuksista.

Edellä mainitut yritykset tekivät toisella tarjouskierroksella jopa jaetun jättitarjouksen, jossa tv-yhtiöt olisivat kumpikin saaneet osansa Valioliigan tv-lähetyksistä.

Fox, joka omisti Valioliigan oikeudet ennen vuotta 2013, ei tehnyt ainuttakaan yksinoikeustarjousta. Yhtiö oli silti mukana kumppanuustarjouksessa, jossa muutama televisiokanava lyöttäytyi yhteen.

NBC:n tekemä sopimus kattaa kunkin kauden kaikki 380 ottelua. Pelien katsojamäärät ovat tällä kaudella keikkuneet noin 609 000 silmäparissa kamppailua kohden. Se on suurin lukumäärä sitten vuoden 2016. Kasvua viime kauteen on toistaiseksi noin 14 prosenttia.

Voisi siis sanoa, että Valioliiga kiinnostaa yhdysvaltalaisia koko ajan enemmän.

Valioliigan kansainväliset tv-oikeudet on nyt uusittu Yhdysvaltojen lisäksi, Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan osalta. Aasian ja muun Amerikan osalta uusia tv-sopimuksia ei vielä ole.

Lähde: The Guardian