Ole Gunnar Solskjærin päivät Manchester Unitedissa ovat viimein luetut, kertoi toimittaja Fabrizio Romano varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa.

Norjalaisen kokemusta valmentajana epäiltiin jo pestin alusta saakka. Mitä ilmeisimmin hänen statuksensa pelaajalegendana oli kuitenkin sitä luokkaa, että esimerkiksi kaupallisista syistä riski kannatti ottaa. Onhan 48-vuotias omalla tavallaan hyvin myyvä hahmo, sympaattisuudessaan ja samaistuttavuudessaan.

Solskjærillä oli päävalmentajakokemusta Unitediin palatessaan seuran reserveistä, kotimaansa Moldesta, sekä Cardiffista.

Ex-hyökkääjän paikalle on tiettävästi kaavailtu ex-keskikenttäpelaajaa, Zinédine Zidanea. Kaikesta vetovoimastaan huolimatta Manchester United ei kuitenkaan voi olla varma ranskalaisen halukkuudesta työhön, ainakaan pikakomennuksella. Niinpä, edelleen Romanon mukaan, seura on valmis tilapäisratkaisuun.

Tässä mallissa väliaikaisvastuun ottaisivat jälleen seuran entiset pelaajat, Michael Carrick ja Darren Fletcher. Asiat ovat apuvalmentajina toimineille tunnetuille hahmoille varmasti tuttuja. Heidänkin kohdallaan tarinankerrontaa Unitedin perinteistä päästään jatkamaan. Urheilullisen menestyksen toimittaminen voikin sitten olla toinen asia.

Kaksikon osapuolista kumpikaan ei ole valmentanut Unitedin ulkopuolella. Kummallaakaan ei ole vyöllään päävalmentajan töitä. Carrick on Solskjæriä kahdeksan vuotta nuorempi, vasta 37-vuotias Fletcher 11 vuotta.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Manchester United board decision to sack Ole Gunnar Solskjær has been also approved by Glazer. It’s over. 🔴 #MUFC

Official statement in place, mutual agreement reached to respect Ole and part ways.

Fletcher-Carrick now ready as interim solution if no instant solution is found.