Manchester Unitedin managerilegenda Sir Alex Ferguson jäi eläkkeelle vuonna 2013, kuinkas muutenkaan kuin Valioliigan mestaruuteen päättyneen kauden jälkeen.

Ferguson toimi Unitedin managerina yhteensä 27 vuoden ajan, vuosina 1986-2013. Hän luotsasi seuraa yhteensä 1500 ottelussa ja voitti peräti 38 pokaalia. Näistä peräti 13 oli Valioliigan mestaruuspystejä.

Sir Alexin jälkeen Unitedin peräsimeen saapui David Moyes. Hän aloitti aikakautensa Community Shieldin voitolla, mutta ei ehtinyt luotsata debyyttikauttaan edes loppuun asti ennen potkujaan.

Seuraavana onneaan kokeili Louis van Gaal. Kokenut hollantilaisluotsi jäi pokaaleitta ensimmäiselle kaudellaan, mutta toisella hän johdatti seuran FA Cupin voittoon. Siitä huolimatta van Gaal sai lähtöpassit ennen kolmatta sopimusvuottaan.

José Mourinho oli Fergusonin lähdön jälkeen kolmas manageri, joka yritti nostaa Unitedin takaisin huipulle. Alla oli jo kolme kautta ilman Valioliigan mestaruutta, mutta odotukset Special Onea kohtaan olivat taivaissa.

Mourinho voitti seurassa kolme pokaalia, mutta ei onnistunut palauttamaan Unitedia Englannin ykköseksi. Portugalilainen sai lähtöpassit kesken kolmannen kautensa, joulukuussa 2018.

Seuralegenda Ole Gunnar Solskjærin piti vain tulla paikkaamaan Mourinhon jättämää tyhjiötä siksi aikaa, että seurajohto löytää uuden managerin. Toisin kuitenkin kävi.

Solskjær sai manchesterilaisseuran lentoon ja hänet palkittiin upeasta kurssin kääntämisestä vakituisella pestillä. Norjalainen korjasi Mourinhon jättämät rauniot, kasasi suurseuralle jälleen kilpailukykyisen joukkueen, mutta ei onnistunut voittamaan pokaaleja.

[readmore from=Manchester-United]

Samalla hänestä tuli ensimmäinen manageri Fergusonin lähdön jälkeen, joka jäi pestinsä aikana pokaaleitta. Siitä huolimatta hän oli paras Fergusonin jälkeinen manageri – ainakin monien Man Unitedin kannattajien mielestä.

Manchester Unitedissa on nyt käynyt neljä eri manageria kokeilemassa onneaan, mutta yksikään heistä ei ole johdattanut seuraa siihen tärkeimpään, eli Valioliigan mestaruuteen. Myöskään Mestarien liigassa ei ole tullut menestystä.

Näyttääkin vahvasti siltä, että Sir Alex Ferguson jätti jälkeensä maailman vaikeimman työn. Hän asetti riman niin korkealle, että yksikään manageri maailmassa ei kykene samaan, ei edes lähelle sitä, mutta silti odotukset United-managereja kohtaan ovat toistuvasti samoissa sfääreissä.

GOAL

@goal
Replacing Sir Alex Ferguson is probably the toughest job in football 😰

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.