Englannin maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja Jack Rodwell sanoo, että hän ei muuttanut Australiaan jäähdyttelemään uraansa.

Rodwell, 30, solmi viime viikolla sopimuksen Australian liigaseura Western Sydney Wanderersiin, jossa hän debytoi menneenä viikonloppuna.

Viime vuosikymmenen alussa Rodwell lukeutui Englannin kuumimpiin lupauksiin. Joulukuussa 2007 hänestä tuli Evertonin seurahistorian nuorin debytantti europeleissä, kun hän asteli UEFA Cupissa kentälle vajaan 17 vuoden iässä. Manchester City värväsi Rodwellin riveihinsä noin viisi vuotta myöhemmin 15 miljoonalla eurolla, mutta hän esiintyi lopulta Cityzensin paidassa vain 25 kertaa.

Vuodet 2014-2018 Rodwell edusti Sunderlandia, jossa hänestä tuli kannattajien inhokki. Rodwellin tapausta puitiin Netflixin huippusuositussa Sunderland ’Til I Die -dokumenttisarjassa, jossa nähtiin, kuinka seura yritti hankkiutua eroon kallispalkkaisesta Rodwellistä tammikuussa 2018.

Muista pelaajista poiketen Rodwellillä ei ollut sopimuksessaan klausuulia, jonka myötä hänen palkkansa olisi tippunut joukkueen pudottua Valioliigasta. Näin ollen hän tienasi Mestaruussarjassa peräti 70 000 puntaa viikossa.

Kauden 2017-18 päätteeksi Sunderland koki toisen peräkkäisen sarjaputoamisen ja Rodwellin sopimus purettiin. Paikallislehti Evening Chronicle jopa nimesi hänet Sunderlandin seurahistorian huonoimmaksi hankinnaksi.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Rodwell on yksi Sunderlandin kaikkien aikojen kalleimmista hankinnoista. Kuva: Getty Images

Sunderlandista lähdettyään Rodwell edusti yhden kauden ajan Blackburnia, mutta häneltä meni loukkaatumisten takia noin puolet kaudesta ohi. Blackburn tarjosi hänelle jatkosopimiuta, mutta Rodwell kieltäytyi tarjouksesta ja jäi sopimuksettomaksi pelaajaksi, kunnes Sheffield United hankki hänet tammikuussa 2020. Sheffield Unitedssa Rodwell esiintyi vain kahdesti, vaikka hän edusti seuraa 1,5 vuoden ajan.

Viime kesänä Rodwell jäi jälleen ilman seuraa. Hän päätti muuttaa perheensä kanssa Australiaan, jossa hän sai sopimuksen Western Sydney Wanderersiin harjoiteltuaan seuran kanssa kahden viikon ajan.

Ensimmäistä kertaa Englannin ulkopuolella asuva ja pelaava Rodwell kertoi uuden seuransa verkkosivuilla, että hän uskoo uransa lähtevän vielä uuteen nousuun.

– Olen 30-vuotias ja minusta tuntuu yhä, että parhaat vuoteni ovat vielä edessä. Siksi tulin tänne. En tullut tänne lomailemaan, vaan antamaan kaikkeni.

– Meillä on täällä mahtava joukkue ja mahtava manageri, joten katsotaan, mihin pystymme.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Rodwell väläytteli laukaustaan viime lauantaina debyytissään. Kuva: Getty Images

Rodwell pelasi debyytissään noin vartin tultuaan vaihdosta sisään Syndey FC:tä vastaan. Wanderersin päävalmentaja Carl Robinson sanoi, että Rodwellilla menee vielä jonkin aikaa ennen kuin hän pääsee täyteen vauhtiin.

– Hän on kirjaimellisesti harjoitellut kaksi viikkoa.

– Meidän on oltava varovaisia, koska viimeinen asia, jonka haluan tapahtuvan on se, että me heitämme hänet kehiin ja hän loukkaantuu, emmekä me näe häntä kahteen kuukauteen.

– Se vaatii aikaa, mutta toivottavasti saamme hänet vauhtiin seuraavien viikkojen aikana, jotta hän voi täydentää keskikenttämme.