Valioliigataulukon viimeisellä sijalla riutuva Newcastle sai perjantain alkajaisiksi loistavia uutisia.

Joukkueen manageriksi vastikään nimetty Eddie Howe on saanut negatiivisen Covid-testituloksen, ja pääsee vastoin odotuksia johtamaan Harakoiden peliä Emirates Stadiumin tekniseltä alueelta, kun ryhmä kohtaa Arsenalin.

Newcastle United FC

@NUFC
#NUFC can confirm that Eddie Howe will be in the dugout for tomorrow's game at the Emirates Stadium after returning a negative Covid test this morning.

Vielä aiemmin perjantaiaamuna odotettiin apuvalmentaja Jason Tindallin olevan vastuussa joukkueesta lauantain varhaispelissä. Howen tavoin Bournemouth-taustan omaava valmentaja pitikin Newcastlen ottelua ennakoineen lehdistötilaisuuden.

Howe oli positiivisen testituloksen saatuaan sivussa viime kierroksen Brentford-ottelusta, ja on hoitanut tehtäviään eristyksissä hotellihuoneessa. Kommunikaatio Tindallin kanssa eri välinein, samoin kuin videot joukkueen otteluista ja harjoituksista ovat olleet kovassa käytössä.

– Hänen kuntonsa huononi ensin, ja parani sitten. Itselläni on kokemusta aiheesta muutaman kuukauden takaa. Siinä kunnossa, missä Eddie oli viime sunnuntaina ja missä on nyt, on valtava ero, Tindall sanoi.

Kello 14.30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa nähdään siis kummankin puolen valmentajana koronan sairastanut manageri. Mikel Arteta sai tartunnan jo viime kauden puolella.