Liverpool kasvatti tiistaina voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi, kun se kaatoi Mestarien liigan vierasottelussa AC Milanin 1-2-lukemin.

Hyvin pitkälti kakkosmiehistöllä otteluun lähtenyt Liverpool hallitsi kenttätapahtumia alusta loppuun saakka, mutta voitto irtosi kaikkea muuta kuin helpolla.

Avausmaali nähtiin vajaan puolen tunnin pelin jälkeen kulmapotkutilanteesta. Alisson torjui Milanin maalintekoyrityksen eteensä, ex-Chelsea Fikayo Tomori oli ensimmäisenä paluupallossa ja tyrkkäsi pelivälineen lähietäisyydeltä maaliin. 1-0.

Pakkovoiton edessä olleen Milanin johtoasema ei kauaa kestänyt. Vain seitsemää minuuttia myöhemmin Liverpool nousi tasoihin, kun huippuvireinen Mohamed Salah ampui reboundista jo kauden 20:nnen maalinsa. 1-1.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

William Hill

@WilliamHill
Most goals scored by Premier League players across all competitions this season:

On a different planet. 🪐

Liverpool oli varmistanut lohkovoittonsa jo aiemmin, joten se sai pelata ottelussa täysin paineettomasti. Se näkyi erittäin hyvin etenkin toisella jaksolla, kun joukkue pelasi vapautuneesti ja leikitteli kentällä.

Jürgen Kloppin miehistö teki myös ansaitun voittomaalin heti toisen puoliajan alkuhetkillä. Milan-vahti Mike Maignan torjui ensin upeasti yhdellä kädellä Sadio Manén yrityksen, mutta pallo putosi kuin tarjottimelle Divock Origille, joka laukoi ottelun voittomaalin.

Divock Origi has scored six European goals for Liverpool:

⚽️ vs. BVB (UEL QF)
⚽️ vs. Barcelona (UCL SF)
⚽️ vs. Spurs (UCL Final)
⚽️ vs. Milan (UCL GS)

This is the first one *not* in the knockout stages. 😅

Liverpool piti Milanin pitkään poissa vaarallisilta maalipaikoilta, mutta viimeisen kymmenminuuttisen aikana isännät pääsivät useaan otteeseen yrittämään tasoitusmaalin tekoa. Paras paikka siunaantui Franck Kessiélle, joka pääsi viisi minuuttia ennen loppua nokikkain Alissonin kanssa, mutta hän laukoi pallon suoraan päin brassivahtia.

Liverpoolin johto kesti aina päätösvihellykseen saakka, joten merseysidelaisseura kasvatti sekä peräkkäisten otteluiden että Mestarien liigan otteluiden voittoputken kuuteen. Milanille tappio tiesi europelien päättymistä tämän kauden osalta.

Liverpool are the first English team to win every game in a single Champions League Group Stage campaign: