Tottenham on ilmoittanut, että sen ja Rennesin välinen Konferenssiliigan ottelu on siirretty joukkueessa jylläävän koronavirusaallon takia.

Spursin on määrä isännöidä Rennesiä tänään, torstaina, lohkovaiheen päätösottelussaan, mutta aiemmin tällä viikolla Tottenham kertoi, että sen edustusjoukkueen koronatesteissä on tullut ilmi 13 positiivista tulosta, joista kahdeksan on pelaajiston keskuudessa.

Keskiviikkoiltana Tottenham ”vahvisti” tiedotteessaan, että ”Konferenssiliigan G-lohkon kotiotteluamme Stade Rennais’ta vastaan ei pelata.”

– Keskusteluja jatketaan UEFA:n kanssa, ja annamme lisätietoa ottelusta aikanaan, kertoi Spurs.

Rennes sanoo kuitenkin omassa tiedotteessaan, että sillä on oikeus valittaa päätöksestä, koska Euroopan jalkapalloliitto UEFA ei ole vahvistanut ottelusiirtoa. Ranskalaisseuran mukaan Tottenham teki päätöksen yksimielisesti, sillä Rennes olisi halunnut pelata ottelun alkuperäisen aikataulun mukaan.

Tottenhamia syytetään Rennesin tiedotteessa ”reilun pelin puutteesta”. Rennes kertoo, että se sai vasta Lontooseen saavuttuaan tietää, että Tottenham ei aio pelata. Vielä aiemmin samana päivänä Tottenham kertoi Rennesin mukaan sähköpostitse, että se aikoo pelata.

UEFA:n verkkosivuilla Tottenhamin ja Rennesin välinen ottelu on yhä merkattu tälle päivälle. UEFA:n sääntöjen mukaan otteluja voidaan yleensä siirtää myöhempään ajankohtaan vain, jos toisella joukkueella on alle 13 pelaajaa tai jos joukkueella ei ole yhtään rekisteröityä maalivahtia käytettävissä.

Rennes on jo varmistanut lohkovoiton, mutta Tottenham kisaa Vitessen kanssa toisesta jatkopaikasta. Vitesse isännöi tämänhetkisen tiedon mukaan lohkojumbo Muraa samaan aikaan pelattavassa ottelussa.