Arsenalin kapteeni Pierre-Emerick Aubameyang ei osallistunut joukkueen harjoituksiin perjantaina, eikä ollut mukana lauantain kokoonpanossa, kun Gunners kohtasi Southamptonin.

Manageri Mikel Arteta kertoi ennen ottelua, että kyseessä oli kurinpitotoimi.

– Meillä on sääntöjä, joista ei voi neuvotella. Ikävä kyllä nyt on kyse näistä, espanjalainen kommentoi. Hän kieltäytyi ehdottomasti avaamasta asiaa enempää.

Moni veti yhtäläisyyksiä poissaolosta joukkueen edelliseen otteluun Evertonia vastaan. Tilanteessa, jossa Arsenal tarvitsi maalia, Arteta lähetti penkiltä kentälle Eddie Nketiah:n ennen kapteeniaan. Tehojensa kanssa tuskaillut Aubameyang ei selkeästi ollut ratkaisusta kovinkaan innoissaan.

The Athleticin David Ornstein, jota voinee sanoa Arsenalin sisäpiiriläiseksi, kertoo kuitenkin ettei kyse ollut pelikenttien tapahtumista.

– Hänet pudotettiin ottelupäivän ryhmästä johtuen henkilökohtaisesta matkasta, jolta hän palasi myöhemmin kuin oli sovittu, Ornstein kirjoittaa.

– Hänelle oli annettu lupa lentää ulkomaille henkilökohtaisesta syystä. Hän kuitenkin palasi siltä myöhässä, millä oli vaikutuksia muun muassa Arsenalin Covid-protokollaan.

Ornstein kuvailee Aubameyangin ja Artetan välejä ”vuoristoratamaisiksi”.

– Arteta on ollut hyökkääjän puolestapuhuja. Hän tuki seuran päätöstä antaa tälle kolmen vuoden jatkosopimus vuonna 2020. Viime vuonna Aubameyang kuitenkin pudotettiin kokoonpanosta, hänen myöhästyttyään joukkueen kokoontumisesta ennen Pohjois-Lontoon derbyä. Nyt vaikuttaa siltä, että kaksikon välit ovat mutkistuneet entisestään.