Arsenal-legenda Martin Keown sanoo, että tähtihyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang pitelee tällä hetkellä kynsin ja hampain kiinni joukkueen kapteeninnauhasta.

Aubameyang, 32, ei ollut lauantaina edes vaihtopenkillä, kun Arsenal voitti Southamptonin Valioliigassa 3-0. Tykkimiesten manageri Mikel Arteta perusteli päätöstä ”kurinpidollisilla” syillä.

Uutisoimme lauantaina Athleticin tietojen pohjalta, että syy Aubameyangin puuttumiselle oli hänen myöhäisä paluu ulkomaan reissulta. Gabonilaiskärki oli saanut Arsenalilta luvan matkustaa ulkomaille henkilökohtaisten syiden takia, mutta hän palasi matkaltaan sovittua myöhemmin.

Kyseessä oli toinen kerta tänä vuonna, kun Aubameyang on pudotettu kokoonpanosta myöhästelyn takia.

Arsenalin takalinjoilla yli 400 ottelua pelannut Keown, 55, kirjoittaa Daily Mailin kolumnissaan, että kapteeni ei voi jatkuvasti jäädä kiinni managerin asettamisen sääntöjen rikkomisesta.

– Hän ei ole johtaja pelkästään kentällä, hänen on tarkoitus johtaa esimerkillään myös kentän ulkopuolella. Varsinkin kun puhutaan Arsenalin kaltaisesta nuoresta joukkueesta.

– Uskooko Mikel Arteta, että Aubameyangilla on vaadittavat ominaisuudet pysyä hänen kapteeninaan? Hän tietää, että hänellä on pukukopissa joukko nuoria miehiä, jotka tarvitsevat kipparin, joka asettaa oikeat standardit.

– Artetan on mietittävä, kuinka vahingollista kapteenin vaihtaminen kesken kauden voi olla. Sen tekeminen kesken kauden vaikuttaa häiritsevältä. Se saattaa häiritä liikaa.

– Hänen pudottamisensa ottelupäivän kokoonpanosta saattaa olla hänen tarvitsemansa potku takapuoleen. Tämä voisi toimia viimeisenä varoituksena Aubameyangille, ja sen jälkeen Arteta voi miettiä, kenestä tulisi hänen kapteeninsa kesällä.

Aubameyang siirtyi Arsenaliin tammikuussa 2018 ja nousi joukkueen kapteeniksi marraskuussa 2019. Kuluvalla kaudella hän on pelannut 15 ottelua tehden niissä yhteensä seitsemän maalia ja syöttäen kaksi.