Liverpool nousi tappioasemasta 3-1-voittoon torstaina Newcastlea vastaan. Hurjavireinen ryhmä on Valioliigassa toisena ja vain pisteen Manchester Cityn perässä.

Mohamed Salah jatkoi totutun hurjaa virettään ja lähentelee useammalla saralla henkilökohtaisia ennätyksiä.

Newcastle-voitto toi mukanaan kuitenkin perinteikkäälle seuralle yhden huiman merkkipaalun lisää.

Torstain voitto oli Liverpoolin 2000. Englannin pääsarjatasolla. Samaan ei ole kyennyt mikään muu joukkue. Otteluita Liverpoolilla on kasassa 4227. Tasapelejä on 1047 ja tappioita 1180.

Kansallisten ennätysten lisäksi Newcastle-kamppailussa rikottiin muutama seuraennätys. Diogo Jotan 1-1-tasoitus pelin 21. minuutilla varmisti, että Liverpool ei jää nollille tuollakaan kertaa.

Se oli 32. ottelu putkeen, jossa Liverpool onnistuu maalinteossa. Edellisen kerran Liverpool jäi maaleitta Real Madridia vastaan huhtikuun puolivälissä.

Aiempi ennätys 31 ottelua oli vuosilta 1957-58.

Eivätkä ennätykset jääneet tähän. Päävalmentaja Jürgen Klopp saavutti 150. liigavoittonsa

Saksalainen saavutti merkkipaalun 12 ottelua nopeammin kuin kukaan hänen edeltäjänsä. Klopp ohitti tilastossa Sir Kenny Dalglishin, joka pääsi 150 voiton kerhoon vuonna 2011.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

OptaJoe

@OptaJoe
2000 - Liverpool have now won 2,000 top-flight games, the first club to reach the milestone in English football league history. Disco. #LIVNEW