Viimeisen viikon aikana peräti yhdeksän Valioliiga-ottelua on siirretty koronaviruksen johdosta. Seurat järjestävät maanantaina kokouksen, jossa sovitaan kauden jatkosta.

Esillä on ollut vaihtoehto, että Valioliiga keskeytettäisiin hetkellisesti. Brentfordin valmentaja Thomas Frank ehdotti aiemmin, että kaikki ottelut peruttaisiin 26. joulukuuta asti.

Mahdollinen keskeyttäminen jakaa kuitenkin mielipiteitä ja joukkueet haluavat tavata sekä keskustella mahdollisista vaihtoehdoista.

Perjantaina useampi valmentaja otti kantaa aiheeseen.

Mikel Arteta, Arsenal

– Päättäjät ratkaisevat sen, että pelataanko vai ei. Meidän tulee silti tietää syyt päätösten taustalla.

– Jokin ratkaisu on löydettävä. Tiesimme ennen kauden alkua, että tällaista voi sattua. Olen aivan varma, että on olemassa erilaisia suunnitelmia tähän tilanteeseen.

Steven Gerrard, Aston Villa

– Kaikkihan me haluamme, että pelit jatkuvat. Minua ei huolestuta juurikaan, mutta minun täytyy luottaa Valioliigaan ja ihmisiin, jotka tekevät päätökset.

– Minun kannaltani tilanne vaatii, että saan valmisteltua joukkueeni parhaani mukaan peleihin. Meillä on ollut joitakin tapauksia niin pelaajistossa kuin henkilökunnassa.

– Toivottavasti seuraava vuorokausi on positiivinen. Muuten tilanne saattaa heiketä merkittävästi.

Eddie Howe, Newcastle

– Kyllähän tässä aika veitsenterällä ollaan. Siinä kohtaa, kun pelaajia alkaa sairastumaan, niin urheilulliselle puolelle syntyy epäsuhdanteita. Tilannetta voisi kuvailla jopa epäreiluksi. Sitä kukaan tuskin haluaa.

– Rehti ja tasainen sarja on, mitä kaikki haluavat. Haluaisin ehdottomasti, että pelit jatkuisivat, mutta pelaajien sekä kannattajien turvallisuus on tärkeintä.

Jürgen Klopp, Liverpool

– En ole liigan keskeyttämistä vastaan. En silti näe sataprosenttista hyötyä siinä ratkaisussa. Se tarkottaisi viikon tai kahden taukoa, mikä olisi viisi tai kuusi ottelua. Milloin ne sitten pelattaisiin?

– Tai sitten vain jatkamme pelaamista. Tilanne on hankala, koska pelaajat saavat tartuntoja.

Bruno Lage, Wolverhampton

– Perheeni käy peleissä, joten tilanne huolestuttaa minua.

– Joskus ajattelemme asioita ammattimme kautta, joten unohdamme muut aspektit. Koronaviruksesta on hankala keskustella. Se on silti hyvä muistaa, että kyse ei ole pelkästään viruksesta vaan myös ammattilaisuudesta.

Thomas Tuchel, Chelsea

– Tämä ei ole minun käsissäni, mutta selkeys ja läpinäkyvyys ovat tärkeitä jokaisen aihepiirin saralla.

– Tiedän säännöt nyt. Niitä on vain niin valtavasti, että ne unohtuvat helposti heti lukemisen jälkeen.

Viikonlopun kymmenestä Valioliiga-ottelusta peräti viisi on peruttu.

Lähde: BBC