Manchester Unitedissa reilun viiden vuoden ajan valmennushommissa toiminut Kieran McKenna on Englannin Ykkösliigassa pelaavan Ipswich Townin uusi manageri.

McKenna, 35, solmi Ipswichin kanssa kolmen ja puolen vuoden mittaisen sopimuksen, joka ulottuu siis aina kesään 2025 saakka. Manageripesti on pohjoisirlantilaiselle hänen uran ensimmäinen.

McKenna aloitti valmennushommat vuonna 2014 Tottenhamissa. Hän luotsasi seuran alle 18-vuotiaiden joukkuetta kesään 2016 saakka, kunnes siirtyi Manchester Unitedin vastaavan ikäluokan vastuuvalmentajaksi.

Kesällä 2018 McKenna nostettiin Man Unitedin edustusjoukkueen valmennustiimiin. Hän työskenteli aluksi José Mourinhon alaisuudessa, ja sittemmin Ole Gunnar Solskjærin, Michael Carrickin ja Ralf Rangnickin kanssa.

On ollut suuri kunnia työskennellä Manchester Unitedissa viimeisen viiden vuoden ajan, McKenna sanoi Man Unitedin verkkosivuilla.

[readmore from=Manchester-United]

– Tulen aina olemaan kiitollinen Jose Mourinholle ja Ole Gunnar Solskjærille. Olen oppinut niin paljon viimeisen neljän vuoden aikana ja oli ilo olla osana niin omistautunutta henkilökuntaa. Haluan kiittää myös Ralf Rangnickia. Olen todella nauttinut lyhyestä ajasta, jonka olen työskennellyt hänen kanssaan.

– Valmennusurani alusta lähtien perimmäinen tavoitteeni on ollut siirtyä jalkapalloseuran manageriksi, ja minulla on nyt loistava mahdollisuus tehdä se Ipswich Townissa, hämmästyttävässä seurassa, jolla on fantastinen historia.

– Haluan kiittää henkilökuntaa ja pelaajia, joiden kanssa olen työskennellyt vuosien ajan, ja tietysti toivon Ralfille ja tälle uskomattomalle seuralle kaikkea hyvää tulevaisuudelle.

Manchester United

@ManUtd
First-team coach Kieran McKenna has left the club to become Ipswich Town's new manager.

#MUFC

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.