Poikkeuksellista vartaloa pidettiin esteenä Aston Villan John McGinnille luoda ura huippujalkapalloilijana. 27-vuotias skotlantilainen on käynyt läpi suuria haasteita matkalla Valioliigan huipulle.

McGinn oli vielä kuusi vuotta sitten ilman seuraa päätettyään sopimuksensa kasvattajaseuransa St. Mirrenin kanssa vakavan loukkaantumisen jälkeen. Keskikenttäpelaaja oli valmis matkaamaan Yhdysvaltoihin Houstoniin herättäkseen uransa henkiin maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Siirtoa ei lopulta tapahtunut Houstonin ulkomaalaiskiintiön vuoksi. Sen sijaan McGinn jatkoi uraansa Skotlannissa Hiberniassa, josta tie vei vuonna 2018 Villaan.

McGinnin ura oli lähellä päättyä jo vuonna 2015, kun harjoitusseiväs lävisti hänen jalkansa tapaturmassa. Onnea oli mukana matkassa ja millimetrit pelastivat hänet pahimmalta.

Toisena haasteena McGinnin ruumiinrakenne on herättänyt läpi uran epäilyksiä kriitikkojen silmissä. Asiantuntijat eivät uskoneet normaalia suuremman takamuksen omistavan skotlantilaisen olevan tarpeeksi urheilullinen huippujalkapalloon.

– En usko kenenkään juoksevan samalla tavalla kuin minä. En tiedä kenenkään omistavan samankokoista takapuolta kuin minulla, McGinn kommentoi Telegraphin haastattelussa.

– Kun en pelaa hyvin, helpoin selitys on: ”Hän ei ole tarpeeksi urheilullinen tai hän ei ole tarpeeksi liikkuva.” Se ei voisi olla kauempana totuudesta.

– Olen paremmassa kunnossa kuin koskaan. Olen nopeampi kuin koskaan. Ruumiinrakenteeni on haaste, joka minun on täytynyt ylittää itseni todistaakseni ihmisten epäilykset vääriksi.

– Olin aina sinut kehoni kanssa, kunnes Kappasta tuli Aston Villan paitavalmistaja. Sitten siitä vartalostani tuli haaste! Haluan nähdä joidenkin asiantuntijoiden arvostelevan kehoani, kun yritän saada sen medium-koon Kappa-paidan päälleni.

– Minä nautin pelin fyysisestä puolesta. Jos en olisi tarpeeksi urheilullinen, en uskoisi pystyväni kilpailemaan näiden kaverien kanssa.

Yksi McGinnin entisistä managereista kertoi, ettei hänen suuri takapuolensa estäisi uraa Skotlannin sarjoissa, mutta se tulisi aiheuttamaan hänelle ongelmia maajoukkueessa. Kommentti vaivasi miestä viikkojen ajan.

Epäilykset osoittautuivat jälleen vääriksi ja McGinn on nyt pelannut viisi vuotta ja 42 ottelua Skotlannin maajoukkueessa.

Suuresta takamuksesta on muodostanut voimavara ja kehonkäyttö erottaa hänet muista pelaajista.

– Isälläni oli tapana sanoa, että King Kenny Dalglish ja Mark Hughes käyttivät takamustaan apuna jokaisessa tilanteessa. Hän kehotti minua laiminlyömään muiden mielipiteet ja käyttämään sitä etuna.

– Yritin urani alussa käyttää sitä hyödyksi joka tilanteessa kun sain pallon. Se oli liian ennalta-arvattavaa. Esimerkiksi Paul Pogba käyttää kehoaan todella hyvin. Minun sukupolvestani Eden Hazard käytti takamustaan parhaiten. He valitsevat tilanteet tarkasti, milloin he käyttävät sitä.

– Asiantuntijat puhuvat aina linjojen rikkomisesta. Sen voi tehdä monella eri tavalla. Voi syöttää läpi, harhauttaa ohi tai sitten sinun ei tarvitse edes koskea palloon. Voit vain tuoda kehosi sen ympärille.

– Se ei ehkä ole helpoin tapa, mutta oikealla metodilla pystyt juoksemaan selkämykseen ohittaaksesi pelaajan tai laukoaksesi.

Aston Villan lauantain valioliigaottelu Burnleya vastaan on jouduttu siirtämään. Joukkue on voittanut neljä kuudesta valioliigaottelustaan uuden managerinsa Steven Gerrardin alaisuudessa.

Muokattu 18.12.2021 kello 15:26. Aston Villan ja Burnleyn ottelu myös siirretty.