Leeds hävisi Valioliigan kotipelinsä lauantaina Arsenalille lukemin 1-4. Löylytys ei ollut joukkueelle ensimmäinen laatuaan – se on päästänyt joulukuussa pelaamissaan neljässä ottelussa nyt jo 16 maalia.

Pisteitä ei keskimäärin neljä maalia otteluun päästävälle joukkueelle luonnollisestikaan paljoa heru. Kaikki maailman ylistyssanat keränneen manageri Marcelo Bielsan ryhmä ei todellakaan voi vielä suunnitella valioliigakautta 2022-2023. Leedsin sarjasija on 16., sen pelattua 18 ottelua. Putoamisalueelta Burnley on joukueesta viiden pisteen päässä, pelattuaan peräti kolme ottelua vähemmän. Bielsa saa näillä näkymin luottaa lähinnä muiden konttaamiseen, sarjapaikan säilyttämisen suhteen.

Syitä onnettomaan etenemiseen on monia, mutta yhdeksi niistä kovin harva laskenee vasta 21-vuotiasta maalivahti Illan Meslieriä. Ohessa ranskalaisen tilastot rumiin lukuihin päättyneen Gunners-vyörytyksen osalta.

Leeds Fans 🇨🇴

@LeedsFansCol
✍Illan Meslier

90 Min. Played
8 Saves
5 Save from inside box
2(2) Runs out
47 Touches
24(77%) Acc. Passes
16(9) Long balls
2 Clearances

#LEEARS

@LUFC💙⚪💛

Meslier on kaudella tähän mennessä torjunut Valioliigassa 65 kertaa. Toiseksi useiten pallon tielle on ehtinyt Norwich Cityn Tim Krul, 58 kertaa. Pohjalla maalivahdeille luonnollisesti riitää eniten töitä, ja pohja on Leedsin osalta jollei ajankohtainen, niin ainakin kosketusetäisyydellä.