Liverpoolin apuvalmentaja Pepijn Lijnders on selventänyt, miksi seura toivoi, että Valioliiga jää hetkellisesti tauolle.

Valioliiga tiedotti maanantaina kokouksensa jälkeen, että sarja jatkuu normaalin aikataulun mukaisesti, vaikka joukkueissa jylläävät koronavirustartunnat ovat aiheuttaneet jo useita ottelusiirtoja.

[readmore from=koronavirus]

Liverpool ehdotti kokouksessa, että Valioliiga siirtäisi yhden kokonaisen kierroksen ottelut myöhempään ajankohtaan, mutta ehdotus ei saanut valtaosaa seuroista puolelleen.

Näin ollen Liverpool pelaa tapaninpäivänä Leedsiä vastaan puoli kolmelta iltapäivällä (Suomen aikaa) ja 28. joulukuuta Leicesteriä vastaan kymmeneltä illalla.

Lijndersin mukaan liian tiheä ottelutahti heikentää pelaamisen tasoa ja altistaa pelaajat isommalle loukkaantumisriskille.

– Uskomme todella, että pystyisimme suojelemaan pelaajiamme. Mielestämme on järjetöntä, että meidän on pelattava kahden päivän sisällä, koska loukkaantumisriski on paljon suurempi, eikä pelin laatu ole yhtä hyvä, kommentoi Lijnders Timesin mukaan.

– Jos pelaajat ovat väsyneempiä, emme saa hyökkäyksiin haluamaamme asennetta ja laatua. Jalkapallo on joukkuelaji, joten heti kun menetämme pelaajia, meidän on puskettava pelaajia näissä tilanteissa, ja riski [loukkaantua] kasvaa.

– Minusta se on absurdia. On kysyttävä joukkueilta, miksi he haluavat pelata näissä olosuhteissa. Minusta olisi viisasta, että meillä olisi enemmän aikaa pelien välillä. Myös oman tilanteemme takia, koska meillä on niin tuoreita koronatapauksia.

Lijndersin mukaan Valioliigan pitäisi kuunnella enemmän asiantuntijoiden mielipiteitä.

– Minusta managerit eivät ole asiantuntijoita. Tieteilijät ja lääkärit ovat asiantuntijoita, ja meidän pitäisi noudattaa heidän ohjeitaan.

– Valioliigan pitäisi kysyä asioista heiltä, ei toimitusjohtajilta tai managereilta, koska terveys tulee aina ennen kaikkea.