Englannin jalkapalloliitto FA vahvisti maanantai-iltana, että perinteikkäässä FA Cupin kolmannella ja neljännellä kierroksella ei pelata tällä kaudella uusintaotteluita.

FA pyrkii päätöksellään helpottamaan Valioliiga-seurojen otteluruuhkaa. Koronavirustartunnat ovat viime viikkoina pakottaneet siirtämään otteluita, jonka myötä rästipelejä on kasaantunut usealle eri joukkueelle.

– Voimme vahvistaa, että uusintaottelut on poistettu FA Cupista kauden 2021-22 osalta sekä kolmannelta että neljänneltä kierroksella, FA kertoo tiedotteessaan.

– FA:n hallitus hyväksyi tämän poikkeuksellisen päätöksen lievittääkseen otteluiden ruuhkautumista viime päivien useiden ottelusiirtojen ja COVID-19:n aiheuttaman jatkuvan epävarmuuden vuoksi.

– Tällä kaudella kilpailun kolmannen ja neljännen kierroksen pelit pelataan samana päivänä ratkaisuun asti. Uusintaottelut palaavat FA Cupin neljänteen kierrokseen asti kaudesta 2022-23 eteenpäin.

FA Cupissa pelattiin myös viime kausi poikkeuksellisesti ilman uusintaotteluita. Kilpailun voittoa juhli tuolloin Leicester.

LUE MYÖS: FA Cupin 3. kierroksen arvonta suoritettu – kolme puhdasta valioliigaparia