Keskiviikkona pelattiin Englannin liigacupin eli EFL cupin puolivälieriä. Tottanham kohtasi kotonaan toisen lontoolaisjoukkueen West Hamin. Brentford isännöi Chelseaa ja Liverpool kohtasi kotonaan Anfieldilla Leicesterin.

Pohjois-Lontoossa sankariksi nousi hylkiön osaan pikavauhtia joutunut Steven Bergwijn. Hollantilaislaituri viimeisteli Tottenhamin 1-0-osuman tyylikkäästi avausjaksolla.

Hän pelasi komean kuvion tanskalaisen Pierre Højbjergin kanssa. Peliväline vaihtoi omistajaa puolin ja toisin ja lopulta Bergwijn sijoitti pallon vasempaan alakulmaan.

Vain kolme minuuttia myöhemmin hiuslaite Antonio Conten ohimoilla sai lisää harmaita sävyjä. Jarrod Bowen jäi aivan yksin Spurs-boxiin. Pallo haltuun ja maltillinen viimeistely ohi Hugo Llorisin. Peli oli tasan.

Sitten estradille astui jälleen Bergwijn. Komea haasto ja hollantilainen luikahti rangaistusalueelle. Pallo maalin edustalle ja brasilialainen Lucas Moura vei Spursin uudelleen johtoon.

Enempää maaleja ei nähty. West Ham haki vimmastusti tasoitusta, mutta ylärimaa lähemmäksi Hammers ei päässyt.

Marcus Forssin edustama Brentford ei mahtanut kotonaan Chelsealle hienosta taistelustaan huolimatta mitään.

Kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa kotijoukkueen toppari Pontus Jansson laittoi pallon omaan maaliin.

Tämän jälkeen myös suomalaiskärki pääsi välittömästi kentälle. Tällä kertaa EFL-cupin maaliruiskukaan ei auttanut. Loppulukemat 2-0 viimeisteli Jorginho pilkulta.

Liverpoolissa sen sijaan draaman kaari oli täydessä mitassaan. Kotijoukkue joutui todella ahtaalle alusta asti.

Jamie Vardy vei kahdella osumallaan vieraat 13 minuutin sisään 2-0-johtoon. Alex Oxlade-Chamberlain toi maalillaan Liverpoolin maalin päähän vain reilut viisi minuuttia myöhemmin.

James Maddison vei Leicesterin kuitenkin 3-1-johdossa tauolle. Valioliigan sarjakakkonen osoitti kuitenkin luonnettaan jälleen. Jürgen Kloppin luotsaama ryhmä nousi väkisin aina tasoihin asti.

Ensin vaihdosta sisään tullut Diogo Jota kavensi japanilaisen Takumi Minaminon esityöstä.

Lisäajan viidennellä minuutilla japanilainen sovitti sankarin viitan omille harteilleen.

James Milnerin komea keskitys rinnalla haltuun ja pallo varmasti verkkoon.

Peli eteni siis rangaistuspotkukilpailuun. Leicesterin Luke Thomas oli nousta hirveään rooliin, koska hän oli rangaistuspotkukilpailun ensimmäinen epäonnistuja. Allissonia tuurannut maalivahti Caoimhin Kelleher torjui englantilaisen yrityksen.

Lopulta saman kohtalon koki myös Minamino. Vieraat saivat vielä mahdollisuuden. Kelleher oli kuitenkin illan yksi juhlituimpia sankareita. Irlantilaisvahti torjui myös Ryan Bertrandin yrityksen.

Tämän jälkeen Jota sinetöi Liverpoolin huiman nousun laittamalla pallon ohi Kasper Schmeichelin.

Välieriin etenivät siis Tottenham, Chelsea ja Liverpooli. Ei yllätyksiä.