Nykyisin räväköistä kannanotoistaan tunnettu asiantuntija Roy Keane ei ole koskaan ollut pelipaitojen vaihtamisen suuri fani. Keane kertoi Gary Nevillen The Overlap -ohjelmassa ainoasta kerrasta, jolloin hän olisi halunnut paidan vaihtaa vastustajan kanssa.

Keane kertoi ottelusta vuodelta 1994, kun Keanen edustama Irlanti kohtasi Saksan harjoitusottelussa ennen MM-turnausta. Keane olisi halunnut vaihtaa pelipaitaa ottelun jälkeen Saksan liberon, Matthias Sammerin, kanssa. Keane sai kuitenkin pakit ja nykyisin koko yritys kaduttaa häntä.

– Hän sanoi vain ”ei”, ja olin heti, että ei perk*le, Keane kertoi Nevillelle.

Keane kuitenkin mainitsi yhden pelaajan, jonka kanssa hän olisi voinut paidan vaihdon tehdä. Vaihto oli jopa lähellä tapahtua.

– Jos olisin jonkun kanssa halunnut paidan vaihtaa, niin hän olisi varmaankin (Zinedine) Zidane. Zidane on mahtava pelaaja. Madrid-pelin jälkeen kävelimme samaan aikaan pelaajatunneliin. Hän katsoi minua ja ajattelin, että ehkä hän kysyy paitaani. Mutta ei. Olen iloinen, ettemme vaihtaneet paitoja, Keane sanoi.

Yksi pelaaja, johon Keanen haluttomuus vaihdelle paitoja on iskoistunut, on Liverpoolin nykyinen kapteeni Jordan Henderson. Keane valmensi Hendersonia Sunderlandissa, ja siellä nykyinen Liverpool-kapteeni oppi Keanen tavoille.

– Roy Keane sanoi minulle, kun pelasin Sunderlandissa, että jos kysyt jonkun paitaa, se antaa vaikutelman, että pelkäät häntä, Henderson kertoi aiemmin.