Burnley isännöi Evertonia sunnuntaina Boxing Day -kierroksella.

Newcastle pyysi Valioliigalta ottelun siirtämistä myöhäisempään ajankohtaan lukuisten koronatartuntojen vuoksi. Valioliiga hylkäsi pyynnön.

Evertonin päävalmentaja Rafa Benítez pettyi pahemman kerran Valioliigan päätökseen. Evertonilta loppuu pelaajat kesken, sillä viime viikon torstain Chelsea-ottelun jälkeen joukkueessa on todettu viisi uutta koronatartuntaa.

– Näillä loukkaantumis- ja koronapotilasmäärillä odotimme, että ottelu siirrettäisiin. Nyt minun on mietittävä, onko minulla 11 tervettä pelaajaa ja jos on, miten peluutan heitä, joten olen todella yllättynyt siitä, että pelaamme tämän ottelun.

– Ongelma on se, että meillä on terveenä yhdeksän kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia, jonka vuoksi meidän on nostettava viisi nuorta pelaajaa edustusjoukkueen mukaan. He eivät ole edes 21-vuotiaita, mutta päätöksen myötä vaikuttaa siltä, että heillä on tarpeeksi kokemusta voidakseen pelata Valioliigassa.

Everton saattaa joutua peluuttamaan muun muassa Dominic Calvert-Lewiniä, joka ei ole pelannut elokuun jälkeen varvasmurtuman vuoksi. Kärki on palannut harjoituksiin, mutta ei ole suinkaan vielä pelikunnossa.

– Meille se on vaarallista ja kenties jonkun pitäisi kantaa siitä vastuu. Pelaajat ovat olleet kuukausia sivussa ja sitten yhtäkkiä heidän pitäisikin pelata täydet 90 minuuttia. Se on vaarallista. Tämän tilanteen vuoksi meidän on peluutettava pelaajia, jotka eivät ole välttämättä valmiita. Tai sitten meidän on peluutettava pelaajia, jotka ovat saaneet tällejä tai kärsivät muista terveysongelmista. Nämä ovat meille vaikeita päätöksiä.