Manchester Unitedin väliaikaismanageri Ralf Rangnick ehdottaa Liigacupin poistamista Englannin sarjojen ottelukalenterista.

Koronaviruspandemian ja Omikron-variantin aiheuttamat tartunnat valioliigaseuroissa ovat aiheuttaneet kritiikkiä tiiviistä ottelukalenterista.

United ei ole pelannut joulukuun 11. päivän jälkeen ainuttakaan ottelua. Joukkueen edelliset valioliigapelit Brentfordia ja Brightonia vastaan on jouduttu siirtämään.

Unitedin Carringtonin harjoituskeskus jouduttiin sulkemaan tartuntojen vuoksi neljäksi päiväksi. Joukkueella oli tuolloin vain kahdeksan kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia pelikunnossa.

Rangnick ymmärtää Valioliigan perinteet pelata useampia otteluja joulun ruuhka-aikoina. Ylimääräisistä cup-kilpailuista voisi kuitenkin saksalaisen papereissa keskustella.

– Englanti on ainoa maa Euroopan top 5 -sarjoissa, missä pelataan kahta cup-kilpailua. Ranska luopui siitä toisesta vuosi tai kaksi sitten, Rangnick kommentoi lehdistölle.

– Tiedän että Liigacupin tarkoitus on kohentaa kolmannen ja neljännen sarjatason seurojen taloustilannetta. Mutta jos puhumme tiiviistä ottelukalenterista ja liian suuresta ottelumäärästä, tästä meidän on keskusteltava.

FA päätti jo poistaa FA Cupista kolmannen ja neljännen kierroksen uusintaottelut tämän kauden osalta. Uusintoihin ollaan päädytty aiemmin tasatilanteessa.

Rangnick puoltaa päätöstä.

– Se on hyvä idea. Muiden maiden cup-kilpailuissa pelataan jatkoaika ja rangaistuspotkukilpailu. Te pelaatte uusintaotteluita, manageri lisäsi.

Man United pelaa seuraavan ottelunsa maanantaina Newcastlea vastaan.

Lähde: Independent