Kello 17 Suomen aikaa alkaneista otteluista kahdessa ei paremmasta epäselvyyttä ollut. Arsenal haki pisteet Norwichilta lukemin XXX, ja Manchester City järjesti Leicesterin kanssa ilotulituksen – loppuluvut

Norwich-Arsenal: Vasemmat laitapakit kuin eri galakseista

Neljän ottelun voittoputki takanaan Carrow Roadin valioliigaotteluun Norwichin vieraana asettunut Arsenal jatkoi nuorisoketjunsa voimin siitä mihin edellisessä ottelussaan jäi.

Bukayo Saka sai päättää hyökkäyksen kauniiseen takakulmavetoon, saatuaan pallon Gabriel Martinellin ja Martin Ødegaardin kautta. Hyökkäyksen käynnisti röyhkeällä pallonriistolla vasemmalla laidalla puolustaja Kieran Tierney.

Canaries oli ensimmäisen parikymmenminuuttisen aikana melkoisissa köysissä, ja menetti palloja jatkuvasti. Teemu Pukki merkautti 20 minuuttiin kaksi pallokosketusta – keltaisten hyökkäyspäässä ei juuri pelattu.

Norwichin lainapelaaja Manchester Unitedista, Brandon Williams, pääsi kentällä itseään nuoremman Sakan koulutukseen avausjaksolla useaan otteeseen. 26. minuutilla Arsenal-laituri toimitti pallon maalilla päivystäneelle Alexandre Lacazettelle, jonka pusku kuitenkin Angus Gunnin syliin.

Tyystin altavastaajiksi jääneiden isäntien pyrkimys päästä peliin mukaan vaikutti lähinnä jääkiekkotaktiikalta. Norwich kovensi tilanteisiin tuloa rajusti, ja vierasjoukkueen pelaajat saivat tuntea nappuloita nilkoissaan toistuvasti. Erotuomari Graham Scott osoitti olevansa melko keskikertainen tekijä päästäessään pelin pisteeseen, jossa ensimmäiset varoitukset nousivat reagoinneista.

Kovistelu ei keltaisilta johtanut kolhuja ja kuumenemisia kummempaan – Arsenal meni puoliajalle kahden maalin johtoasemassa. Tierney irtosi laidaltaan ja napautti tilanteeksi 0-2 takatolpan kautta pelin 44. minuutilla. Yksi kovia kokeneista pelaajista, Ødegaard merkkautti jo illan toisen syöttöpisteensä.

Dean Smith oli tauolla onnistunut iskostamaan ainakin jotain Norwich-pelaajien mieliin – joukkue tuli toiselle puoliikkaalle edelleen taistellen. Etenkin Williamsin suuret ongelmat jatkuivat kuitenkin edelleen, eikä 21-vuotias varmasti halua muistella 67. minuutin tapahtumia. Saka pyöritti puolustajan täysin solmuun, ja ampui illan toisen osumansa. Kotiyleisön aavistuksenomainen herääminen – lähinnä buuausten muodossa – vaimeni nopeasti kun taululla komeili 0-3.

Emile Smith Rowe tuli kentälle 82.minuutilla, ja oli järjestelemässä rangaistuspotkua joukkueelleen lähes saman tien. Lacazette kaatui Ozan Kabakin toimesta boksissa, ja pääsi itse upottamaan oikeaan kulmaan; 0-4.

Smith Rowe paranteli tilannetta vielä, kun varsinainen peliaika oli jo täynnä. Hale Endin kasvatti napautti toisen vaihtomiehen, Nicolas Pépén laukauksen paluupallosta loppuluvuiksi 0-5.

Cityjen välillä ammuttiin hurjat lukemat

Avaukseen noussut konkari Fernandinho teki alustuksen isäntien avausosumaan, jonka Etihadin isännille iski jo viidennellä peliminuutilla Kevin De Bruyne. Tapaninpäivän avausmaali oli siis pitkälti keskikentän käsialaa.

Yhdeksän minuuttia edellisestä, ja kotijoukkue tuplasi johtonsa rangaistuspilkulta. Riyad Mahrez toimitti pallon melko rohkealla tavalla maalin oikeaan yläkulmaan.

Manchesterilaiset iskivät ottelun alkupuolella maalin keskimäärin joka seitsemäs minuutti; Ilkay Gündogan muutti lukemiksi paluupallosta jo 3-0, kun pelikello näytti 21.minuuttia.

Vauhti tuntui olevan vain kiihtymässä, kun oli Raheem Sterlingin vuoro lisätä joukkueensa johtoa, jälleen rankkaripilkulta, 25. minuutilla. Kasper Schmeichel sai jälleen todeta pallon uppoavan vartioimansa maalin oikeaan ylänurkkaan.

Kaikkien odotusten vastaisesti Leicester nousi vielä peliin mukaan, kahdella nopealla maalilla. Kumpaankin osumaan esityön teki Manchesterissa jalkapallokasvatuksensa saanut Kelechi Iheanacho. 4-1 -maalin sai nimiinsä James Maddison, 4-2 -osuman neljää minuuttia myöhemmin Ademola Lookman.

Iheanacho nappasi jo illan kolmannen tehomerkintänsä, päästessään siirtämään pallon tyhjään verkkoon 66. minuutilla – ottelu oli nyt täysin elossa!

Kotijoukkue heräsi tilanteeseen lopulta, ja muistutti voimasuhteiden todellisuudesta Laporten puskumaalilla kulmatilanteesta 69. minuutilla.

10 maalin raja lähestyi ottelussa edelleen, kun isännät menivät 6-3 -johtoon kolmea minuuttia ennen täyttä aikaa. Sterling teki illan toisensa kulmapotkutilanteesta. Tämä jäi lopulta ilotulituksen viimeiseksi raketiksi.