West Ham palasi tiistaina voittojen tielle. Boxing Dayn kierroksella Hammers koki kotonaan karvaan tappion Southamptonille.

Watfordin vieraana West Ham oli kuitenkin erittäin vahva ja sai positiivisen päätöksen vuodelle 2021.

Ottelu Vicarage Roadilla päättyi vieraiden 4-1-voittoon.

West Hamin kokenut valmentaja David Moyes nappasi samalla uransa 237 voiton Valioliigassa. Hän kiilasi sillä kaikkien aikojen tilastossa ohi Harry Redknappin.

Jos 58-vuotias skottivalmentaja aikoo parantaa sijoitustaan, niin se vaatii vielä pitkää työuraa ja hurjaa joukkuetta luotsattavaksi.

Toisena listalla on nimittäin Arsenalin legenda Arsène Wenger. Ranskalainen voitti urallaan 476 kamppailua Valioliigassa.

Kärjessä on luonnollisesti Sir Alex Ferguson käsittämättömällä 528 voiton saldollaan.

– Kyllähän se hymyilyttää. Pitkä matka takana. Kaikki valmentaneet tietävät, kuinka vaikea tässä sarjassa on voittaa. Puhumuttakaan työpaikkansa pitämisestä, Moyes iloitsi ottelun jälkeen.

Watford-kamppailuun hän oli tyytyväinen, vaikka haasteitakin oli.

– Erittäin hyvä tulos. Emme aloittaneet kovin hyvin. Saimme kuitenkin käännettyä ottelun suunnan jo avausjaksolla. Paremalla huolellisuudella olisimme voineet tehdä useammankin maalin.

– Pelissä oli todella hyviä hetkiä, mutta emme täysin päässeet missään kohtaa sellaiseen rytmiin, johon parhaimmillamme kykenemme. Voitimme kuitenkin taistelevan Watfordin 4-1.

West Hamia on tällä kaudella spekuloitu jopa Valioliigan neljän kärkeen ja samalla Mestarien liigaan. Skotlantilainen haluaa itse toppuutella kuitenkin valtavia odotuksia.

– Emme me puhu top4-sijoituksesta vaan te (media). Me keskitymme tekemään vain oman työmme mahdollisimman hyvin.

– Meillä on ollut hyvä vuosi ja paljon voitettuja otteluita. Olemme taas haastamassa kärkijoukkueita. West Ham ei siellä vielä hetki sitten ollut. Tilanne, jossa meistä edes puhutaan europelien saralla, on positiivinen.

Kokenut seuralegenda ja keskikentän luotettava sotaratsu Mark Noble onnistui maalinteossa tiistaina. 34-vuotias englantilainen ei ole tällä kaudella kuulunut Moyesin luottopelaajiin.

– Mark pelasi tänään todella hyvin sellaiseksi pelaajaksi, joka on jäänyt vähälle vastuulle. Hänellä on upea asenne, kehui Moyes.

– Ei kentällä juuri häntä parempia pelaajia edes ollut. Mahtava johtaja ja ehdottomasti hän olisi voinut pelata tämän kauden aikana enemmänkin.

West Ham on tällä hetkellä sarjassa viidentenä. Seuraavaksi se kohtaa uudenvuodenpäivänä Crystal Palacen vieraskentällä.

Mark Noble osui maalipuiden väliin tiistaina ja sai valmentajaltaan suitsutusta. Getty Images.

Lähde: BBC