Arsenalin keskikenttäpelaaja Ainsley Maitland-Niles on päässyt henkilökohtaisista ehdoista sopuun AS Roman kanssa, mutta seurojen on vielä päästävä sopuun potentiaalisesta siirtokorvauksesta, kertoo La Gazzetta dello Sport.

Monikäyttöinen Maitland-Niles, 24, on Arsenalin oma kasvatti, joka on esiintynyt seuran edustusjoukkueessa 132 kertaa, mutta kuluvalla kaudella hän on jäänyt vähälle vastuulle. Viime kauden jälkimmäisen puolikkaan hän pelasi ansiokkaasti lainalla West Bromwichissa.

Roma maksaa Maitland-Nilesin loppukauden mittaisesta lainapestistä 750 000 euroa Arsenalille, mutta seurat neuvottelevat yhä diiliin sisällytettävästä osto-optiosta. Roma on ehdottanut osto-optioksi kymmentä miljoonaa euroaa, mutta Arsenal haluaa 15 miljoonan euron option.

Hiljattain koronatartunnasta toipunut Maitland-Niles on valmis lentämään Italiaan lääkärintarkastukseen, kunhan hän saa Arsenalilta siihen luvan. AS Roma on kirjoitushetkellä Italian Serie A:ssa kuudentena. Joukkuetta luotsaa Chelseasta, Manchester Unitedista ja Tottenhamista tuttu José Mourinho.

Tämän kauden alussa Maitland-Niles pudotettiin hetkellisesti Arsenalin edustusjoukkueesta hänen valitettua vähäistä peliaikaansa Instagramissa.

– Haluan vain mennä johonkin, mihin minut halutaan ja missä saan pelata, kirjoitti Maitland-Niles. Itkuisin hymiöin korostettu viesti oli osoitettu Arsenalille.

Lehtitietojen mukaan Arsenalin manageri Mikel Arteta esti viime kesän siirtoikkunassa Maitland-Nilesin siirron Evertoniin, vaikka Maitland-Niles oli ennen avautumistaan saanut vain 48 minuuttia peliaikaa.