Arsenal ja Manchester City iskevät yhteen heti vuoden 2022 aluksi Emirates Stadiumilla. Samalla kohtaavat kenties kaksi kovavireisintä joukkuetta Valioliigassa. Ainakin tilastollisesti nyt, kun Liverpool hävisi Leicesterille.

Kumpikin joukkue pääsee lauantain otteluun viiden ottelun voittoputkessa. Luonnollisesti vierasjoukkue City on ainakin lievä suosikki nappaamaan täydet kolme sarjapistettä.

Helppoa se ei tule olemaan. Tilastollisesti se olisi myös historiallista. Arsenal on voittanut kaikki seitsemän kotonaan pelaamaansa uudenvuodenpäivän ottelua Valioliigassa.

Vastavoimana tälle on, että City on vienyt kaksikon yhdeksän edellistä Valioliiga-kohtaamista nimiinsä. Se on Arsenalille synkin putki yhtä vastustajaa vastaan seuran historiassa.

Arsenal ja Manchester City ovat vuosien saatossa kohdanneet toisensa 204 kertaa. Arsenal on vienyt näistä nimiinsä 98 koitosta. City on poistunut täyden pistepotin kera nurmelta 61 kertaa. Tasapeliin on päädytty 45 ottelussa.

Lauantain kamppailuun oman mielenkiintonsa luo myös kummankin joukkueen pelaajisto. Koronavirus aiheuttaa jatkuvia ja yllättäviä muutoksia viikosta toiseen. Molemmilta joukkueilta puuttuu tärkeitä pelaajia.

Kotijoukkueen valmentaja Mikel Arteta on myös karanteenissa. Valmennusvastuun kantaa apuvalmentaja Albert Stuivenberg.

Manchester Cityn huimaa kautta pelaava João Cancelo joutui neljän murtovarkaan pahoinpitelemäksi. Hänen osallistumisensa on myös epävarmaa. Tarkemmin mahdollisista poissaolijoista ja kokoonpanoista myöhemmin artikkelissa.

Mahtava ottelu kaikesta huolimatta luvassa ja varmasti hieno startti Valioliigan vuodelle 2022.

Kuntopuntari

Arsenal: V, V, V, V, V

26.12. Norwich – Arsenal 0-5 (Valioliiga)
21.12. Arsenal – Sunderland 5-1 (EFL-Cup))
18.12. Leeds – Arsenal 1-4 (Valioliiga)
15.12. Arsenal – West Ham 2-0 (Valioliiga)
11.12. Arsenal – Southampton 3-0 (Valioliiga)

Manchester City: V, V, V, V, V

29.12. Brentford – Man City 0-1 (Valioliiga)
26.12. Man City – Leicester 6-3 (Valioliíga)
19.12. Newcastle – Man City 0-4 (Valioliiga)
14.12. Man City – Leeds 7-0 (Valioliiga)
11.12. Man City – Wolverhampton 1-0 (Valioliiga)

Poissaolijat

Arsenal

Calum Chambers
Cédric Soares
Takehiro Tomiyasu
Ainsley Maitland-Niles
Sead Kolasinac
Pierre-Emerick Aubameyang (epävarma)

Manchester City

Rodri
John Stones
Benjamin Mendy
Liam Delap
João Cancelo (epävarma)
Kevin De Bruyne (epävarma)

Arvioidut avaukset

Arsenal

Manchester City

Valmentajien kommentit

Mikel Arteta, Arsenal

– Voin paljon paremmin tänään. Muutaman päivän ajan vointi oli paljon heikompi. Joukkueen osalta tautitilanne on hyvä. Uusia tartuntoja ei ole.

– Albert (Stuivenberg) on valmennusvastuussa ja muu joukkue auttaa parhaansa mukaan. Näemme pelin hänen kanssaan samalla tavalla ja yhteistyömme on sujunut erinomaisesti. Välimme ovat todella lämpimät ja Albert on enemmän kuin kykenevä hoitamaan homman. Tästä asiasta en ole lainkaan huolissani.

– Tämä tulee olemaan outo peli. Tarvitsen aika ison huoneen, jotta voin kävellä vähän. En todellakaan pysty katsomaan tätä sohvalta. Erittäin iso peli meille ja turhauttavaa, että en voi olla paikalla itse.

Pep Guardiola, Man City

– Vielä on 54 pistettä jaossa. Sarjajohto on ehkä odotettua suurempi, mutta Liverpoolilla on peli rästissä.

– Meillä on ottelu Lontoossa Arsenalia vastaan. Kyseessä on yksi sarjan ehdottomista huippujoukkueista tällä hetkellä. Paras Arsenal neljään tai viiteen vuoteen. Pakko olla iloinen heidän puolestaan, mutta keskitymme toki itse otteluun nyt huolella.

– Viime pelissä Brentfordia vastaan pelasimme niin hyvin kuin mahdollista. He prässäsivät ylhäältä ja vetäytyivät matalaan blokkiin puolustuksessa. Meillä oli ongelmia niin pelinrakentelussa kuin maalipaikkojen luomisessa. Brentford oli erittäin hyvin organisoitu joukkue.

Ottelun televisiointi

Kamppailu on nähtävissä totuttuun tapaan Elisa Viihde Viaplayn kautta. Lisäksi huippupelin televisioi V Sport Ultra. Lähetys alkaa kello 14.20. Ottelun selostaa Mikko Innanen.