Entinen huippupelaaja Gabriel Agbonlahor puolustaa Chelsean Norwichiin lainaamaa Billy Gilmouria, joka joutui fanien hampaisiin joulukuun lopun tappiopelissä Crystal Palacea vastaan.

Videolle tallentui, kuinka fanit haistattelivat ja huutelivat törkysanoja keskikenttäpelaaja Gilmourille. Ei jäänyt epäselväksi, että nuorukaisen halutaan palaavan takaisin Stamford Bridgelle.

– En voi uskoa, että Norwichin fanit julkesivat huutaa tuollaista. Toivon, että kyseessä oli pieni joukko vierasfaneja. Toivon, etteivät kotifanit laulaisi noin. Hän on 20-vuotias jalkapalloilija. Olemme nähneet, mitä hän on tehnyt Skotlannin maajoukkuepaidassa ja Chelseassa, Agbonlahor kommentoi talkSPORTilla.

[readmore from=Norwich]

Agbonlahorin mielestä Gilmour hukkaa kuusi kuukautta urastaan, jos hän jää Norwichiin loppukauden ajaksi.

– Jos olisin Chelsea, kutsuisin hänet takaisin nyt. Pakkaa tavarasi, palaa takaisin ja me löydämme sinulle tammikuussa seuran, joka käyttää vahvuuksiasi. Hän pelaa Mestaruussarja-tason pelaajien kanssa. He eivät ole tarpeeksi hyviä. Hänen pitää pelata pelaajien kanssa, jotka haluavat pelata jalkapalloa ja hänen kaltaistaan peliä.

Agbonlahor muistuttaa, että joskus fanit haluavat syntipukin ja 20-vuotias lainapelaaja on helppo kohde. Hänen mukaansa Norwich olisi kuitenkin huonompi joukkue ilman Gilmouria.

– He häviävät 0–3, 0–4 tai 0–5. Ilman häntä he häviäisivät 0–8, sillä hän on laatupelaaja.