Sunnuntaina kello 16 Suomen aikaa alkoi kolme valioliigaottelua. Tässä uutisessa poiminnat niiden ratkaisuista.

Brentford – Aston Villa

Ottelun alkua hallinnut Aston Villa meni vartin kohdalla johtoon. Emiliano Buendia kääntyi keskellä silmiä hivelevällä tavalla, ja vapautti Danny Ingsin juoksuun puolustajien välistä. Veto painui maata pitkin takakulmaan.

He's scored or assisted in every one. 🩰

Brentford tasoitti ottelun 42. peliminuutilla – ensimmäisellä maalia kohti suuntautuneella laukauksellaan koko ottelussa. Yoane Wissan veto olikin komea, kiertäen vasemmalle ohi voimattoman Emiliano Martínezin.

Bees joutui tekemään kaksi vaihtoa lähes peräjälkeen, kun sekä Sergi Canos että Mathias Jensen loukkaantuivat tunnin vaiheilla. Tilalle Saman Ghoddos ja Shandon Baptiste – ja Marcus Forssin peliminuuttihaaveille samalla jälleen kerran iso kolaus.

Vastoin isoa osaa ottelun tapahtumista Brentford nousi kiinni täyteen pistepottiin, kun Mads Roerslev Rasmussen iski paluupallon verkkoon 83. minuutilla; tilanteeksi 2-1. Laitapakki ei ollut aiemmin urallaan onnistunut maalinteossa sen paremmin Valioliigassa kuin Mestaruussarjassakaan.

Aivan ottelun lisäajan lopussa Villan Trezeguet filmasi räikeästi boksissa rankkarin toivossa. Erotuomari Craig Pawson osoitti luonnetta pitämällä päänsä – varoitus tosin jäi antamatta.

Everton-Brighton

Rafael Benítezin vakanssi ei voi olla kovin varmalla pohjalla, ainakaan Evertonin vuoden avausottelun jälkeen. Espanjalainen näki joukkueensä jääneen kahden maalin tappiolle kotonaan Brightonia vastaan, jo 21 peliminuutin jälkeen.

Vastikään pelikuntoon palannut Dominic Calvert-Lewin sai pian Dan Burnin iskemän 0-2 -osuman jälkeen mahdollisuuden tasoittaa puntteja rankkaripilkulta, mutta ampui yli maalin.

Rankkarin isännille hankkinut Anthony Gordon onnistui kuin onnistuikin rikkomaan Evertonin nollan tältä vuodelta. 53. minuutilla syntyneeseen 1-2 -osumaan tarvittiin myös tuuria kimmokkeen muodossa.

Parikymppisellä Everton-kasvatilla oli varsinainen tehoiltama; hän teki joukkueelleen jo toisen osuman, kun peli oli vanhennut 75 minuuttia. Tasoihin se ei isäntiä tuonut, sillä aiemmin myös illan toisella osumallaan Brightonin Alexis Mac Allister oli vienyt vieraat karkuun.

Leeds-Burnley

Elland Roadilla Stuart Dallas ratkaisi Leedsille tärkeän kotivoiton myös putoamista vastaan taistelevaa Burnleya vastaan. Pohjois-irlantilaisen osuma ratkaisi isännille 3-1-lukemin täyden pistepotin.

Leeds-puolustajista Diego Llorenten varoitustili tuli täyteen. Espanjalainen on näin pelikiellossa seuraavasta ottelusta.

Leeds aloitti ottelussa maalinteon 39. minuutilla, kun James Tarkowskin pallonmenetys viimeisenä miehenä omassa päässä vapautti Jack Harrisonin avopaikkaan. Wayne Hennessey torjui ensimmäisen laukauksen, mutta laituri laukoi jatkotilanteesta pallon verkkoihin.

Burnley tasoitti pelin heti toisen jakson alkuun vapaapotkusta. Maxwell Cornet’n laukaus kiersi muurin yli ja upposi komeasti vasempaan nurkkaan.

Dallasin ratkaisun hetken aika oli 77. minuutilla. Keskikenttäpelaajan laukaus boksin takaa muutti suuntaa ja vasen ylänurkka heilahti Hennesseyn seisoessa hämmentyneenä paikallaan.

Leeds osui vielä kerran lisäajalla, kun Daniel James sinetöi maalillaan isännille voiton. Walesilaisen pusku putosi maalivahti Hennesseyn torjunnan kautta maaliverkkoihin.

Brentford – Aston Villa 2-1
Everton-Brighton 2-3
Leeds-Burnley 3-1

Teksti: Niko Toiskallio, Joni Ahokas