Manchester United ja Wolves kohtasivat maanantai-iltana Old Traffordilla. Bruno Lagen miehistö esiintyi ottelussa edukseen ja nappasi täydet sarjapisteet 0-1-vierasvoitolla.

Ottelun avausjaksoa hallitsi yllättävänkin suvereenisti Wolves, joka laukoi ensimmäisen puolikkaan aikana peräti 15 kertaa. Yksikään vierasjoukkue ei ole kyennyt vastaavaan Old Traffordilla pelatussa valioliigaottelussa sitten kauden 2003-04.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

OptaJoe

@OptaJoe
15 - Wolves had 15 shots against Man Utd in the first half - it's the most on record (since 2003-04) a visiting team has had at Old Trafford in the opening 45 minutes of a Premier League game. Knocking. #MUNWOL

Vaikka Wolves laukoi tiuhaan, peräti joka kolmas minuutti, ei se onnistunut kertaakaan maalinteossa. Itseasiassa vaaralliset maalipaikatkin olivat runsaasta laukaisumäärästä huolimatta vähissä. Maaliodottamaakin joukkue loi ”ainoastaan” 0.67 maalin verran.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Squawka

@Squawka
15% of Wolves' total first half shots in the Premier League this season came in the opening 45-minutes vs. Manchester United.

However, eight came from outside the box and they accumulated an xG of 0.67.

Vaikka Man United oli köysissä avausjakson aikana, esiintyi avaukseen noussut Phil Jones edukseen. Liki kahden vuoden tauon jälkeen Unitedin edustusjoukkueessa esiintynyt kulttipuolustaja pelasi todella vahvan puoliajan ja oli yksi kentän parhaista. Englantilaispuolustajan vahvat otteet auttoivat Unitedia selviytymään puoliajalle 0-0-lukemissa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Squawka

@Squawka
Phil Jones’ first half by numbers vs. Wolves:

100% duels won
96% pass accuracy
4 ball recoveries
3 blocks (most)
2 interceptions (=most)
2 tackles
1 clearance

Putting his body on the line. 💪

Toisen puoliajan ensiminuuteilla saatiin tilastoihin ensimmäinen merkintä, kun Scott McTominay sai taklauksestaan varoituksen. Hetkeä myöhemmin Luke Shaw joutui rikkomaan ja kirjautti nimensä tilastoihin keltaisen kortin muodossa.

Pelaajavaihtojen rumba alkoi tunnin kohdalla. United vaihtoi sisään Bruno Fernandesin, Wolves puolestaan päästi irti tuulennopean Adama Traorén.

Jopa hieman yllättäen ottelun vaihtopenkin puolelta aloittaneen Fernandesin sisääntulo piristi Manchester Unitedin peliä merkittävästi. Johto-osuma oli kahteenkin otteeseen lähellä heti portugalilaisen kentälle päästyä.

Ensin Fernandesille itselleen avautui huippupaikka, mutta hän laukoi boksin sisältä pallon voimalla ylärimaan. Lähes heti perään Fernandesin vapaapotku tavoitti Ronaldon, joka ohjasi läheltä pallon maaliin. Unitedin juhlat loppuivat kuitenkin lyhyeen, sillä CR7 liputettiin tilanteessa paitsioon.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Vartti ennen päätösvihellystä Wolvesin Romain Saïss laukoi lähivaparista pallon ylärimaan. Vierasjoukkue pääsi kuitenkin juhlimaan vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin, kun João Moutinho laukoi rangaistusalueen rajalta ottelun voittomaalin. 0-1.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Squawka

@Squawka
Joao Moutinho has now scored more Premier League goals at Old Trafford (2) than he has at Molineux (1).

His new favourite ground. 😀

Wolves pelasi ottelun loppuun asti vahvasti ja piti Manchester Unitedin aisoissa. United oli lähellä tasoittaa pelin viime sekunneilla, mutta José Sá venyi Fernandesin vapaapotkun tielle.

Kyseessä oli historian ensimmäinen kerta, kun Wolves voitti valioliigaottelun Old Traffordilla. Se tuli vielä täysin ansaitusti, niin pahasti pilkkanaan vierasjoukkue piti Man Unitedia läpi ottelun. Samalla myös Ralf Rangnick koki avaustappionsa manchesterilaisseuran peräsimessä.

Squawka

@Squawka
Wolves have won a Premier League game at Old Trafford for the first time in their history.

Their first away win against the Red Devils in 42 years. 🤯

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.