Manchester United pelasi koko joulukuun ilman tappioita, mutta uusi vuosi 2022 alkoi kehnosti, kun se hävisi maanantaina Old Traffordille maalein 0-1 (lue raportti ottelusta). 19 pelatun ottelun jälkeen United on sarjassa vasta sijalla seitsemän.

Kotijoukkue oli ottelussa pahasti jyrän alla, sillä Wolvesille kirjattiin jo avausjaksolla peräti 15 laukausta. Kaikkiaan Wolves voitti maalintekoyritykset 19-9. Ottelun ainoaa maalia saatiin kuitenkin odottaa vieraiden vahvasta alusta huolimatta aina 82. minuutille. Silloin João Moutinho onnistui ohittamaan David de Gean rangaistusalueen rajalta.

Sky Sportsin asiantuntija Jamie Redknapp arvosteli jyrkin sanoin Unitedin kehnoa peliesitystä. Kritiikkiä saivat muun muassa valmentaja Ralf Rangnickin taktiset valinnat.

– Joukkueelta puuttuu itseluottamusta, ideoita ja ajatus siitä, miten heidän pitäisi pelata. Kun Rangnick aloitti työnsä, hän käytti kuuluisaa 4-2-2-2-systeemiään, Redknapp aloitti.

– Se ei kuitenkaan toimi, jollei siihen ole oikeita pelaajia. Heidän täytyisi käyttää oikeaa systeemiä. Sitten Rangnick käytti kolmea topparia, 4-4-2:ta, ja lopulta hän keksi systeemejä.

– Siinä, miten United yritti pelata, ei ollut mitään oikeaa identiteettiä. Esitys Watfordia vastaan oli todella heikko, mutta olen varma, että United-fanit odottivat vähintäänkin pientä parannusta. Tänään heillä ei ollut mitään.

Redknappin mielestä Unitedin ongelmat painottuvat etenkin keskikentälle. Hankaluutta syntyy siitäkin, ettei joukkueen ensi kauden valmentaja ole vielä selvillä. Redknappin on määrä valmentaa Unitedia vain tämän kauden loppuun.

– Kun katsoo Man Cityä ja parhaita joukkueita, ne hallitsevat keskikenttää. Unitedilla ei ikinä ollut sitä. He eivät syöttäneet toisilleen kertaakaan, eikä heillä ollut kykyä tappaa peliä. Niin heikkoja he olivat tänään.

– Liian monet pelaajat tekevät samoja virheitä, ja heillä on samoja pahoja tapoja kuin heillä oli Ole Gunnar Solksjaerin valmennuksessa. Kun tietää, että valmentaja on pestissään vain kauden loppuun, on alasti. Jokainen miettii vain, kuka seuraava valmentaja on.

– Pallo olisi pitänyt valita Man Unitedin parhaaksi pelaajaksi tänään, koska sillä oli uskomattoman vaikea tehtävä pysyä kentällä, kun kaikki vain yrittivät luopua siitä, Redknapp lohkaisi.

– Heidän täytyy keksiä keino hallita palloa. Juuri nyt heillä ei ole kemiaa eikä ideoita. Kaikki vain menettävät palloja. Heidän täytyy löytää joukkueelle sopiva pelisysteemi, koska nyt he ovat todella kaukana sellaisesta.

[readmore from=Manchester-United]

Myös studiokumppani Paul Ince oli Unitedin vaisuudesta hämillään.

– Stadionilla aisti, että fanit alkoivat kääntyä heitä vastaan. Mason Greenwoodille buuattiin, kun hän tuli ulos kentältä.

– 4-2-2-2 ei toimi. Ihan sama, onko se Man Unitedin uusi pelitapa vai ei. En tajua sitä. Kun katsoo esityksiä otteluissa Norwichia ja Newcastlea vastaan, syytä huoleen on paljon.

– Kun katsoo, mitä Antonio Conte on tehnyt lyhyessä ajassa Tottenhamissa, en tiedä, mitä Unitedissa tehdään. He ovat aivan kaaoksessa. Heillä ei ole luottamusta eikä uskoa toisiinsa, vaan he pelaavat kuitenkin joukko yksilöitä, Ince arvosteli.