Siirtotoimittaja Fabrizio Romanon mukaan Arsenalin keskikenttäpelaaja Ainsley Maitland-Nilesin siirto AS Romaan alkaa olla valmista tavaraa.

Neuvottelut seurojen välillä alkoivat jo viikkoja sitten, ja nyt vaikutetaan oltavan viime metreillä. Kyse on lainasopimuksesta, ilman osto-optiota.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Deal set to be completed for Ainsley Maitland-Niles to join AS Roma on straight loan move from Arsenal. No buy option included. Just final details to be agreed on player side then Ainsley will fly to Rome. 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🤝 #AFC

Negotiation started weeks ago - and now all set to be signed.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
AS Roma are in advanced talks to sign Ainsley Maitland-Niles on loan with buy option from Arsenal, as confirmed by @DiMarzio. 🔴🤝 #ASRoma #AFC

Negotiations ongoing - talks opened few days ago as reported on last @podcastherewego episode on Thursday. 🇮🇹

Arsenal pelaa tilanteessa melkoisilla panoksilla. Vaikka Maitland-Niles ei olekaan kuulunut manageri Mikel Artetan suunnitelmiin ilmeisesti pitkiin aikoihin, on seuran oma kasvatti esittänyt kelpo otteita harvoina saaminaan peliminuutteina.

Gunners menettää lähitulevaisuuden ajaksi keskikentältään Thomas Parteyn ja Mohamed Elnenyn Afrikan mestaruuskisoihin. Mikäli Granit Xhaka tai vastikään koronasta toipunut Albert Sambi Lokonga samaan aikaa joutuvat syystä tai toisesta sivuun, ei Artetalla juuri ole vaihtoehtoja pelialueen keskellä operoijiksi. 18-vuotias, juuri tulikasteensa edustusjoukkueessa saanut Charlie Patino saattaakin joutua vielä kovaan paikkaan.

Myös The Athleticilta palkkansa tätä nykyä nostava, Arsenalin asioista hyvin perillä oleva David Ornstein kirjoittaa Maitland-Nilesin olevan matkalla Roomaan, ja suorittavan lääkärintarkastuksensa mitä ilmeisimmin jo vuorokauden kuluessa.

Ornstein katsoo asiaa 24-vuotiaan pelaajan itsensä kannalta. Hän uskoo tämän varmasti tähyilevän samankaltaiseen uran elvyttämiseen, kuin mihin ikätoveri Tammy Abraham on juuri José Mourinhon luotsaamassa AS Romassa pystynyt.

Maitland-Niles ja Abraham kasvoivat pelureina rinnakkain Arsenalissa ja Chelseassa, aina A-maajoukkuetasolle saakka. Abraham on jo saanut uuden kutsun Gareth Southgatelta, saatuaan Serie A -seurassa niitä peliminuutteja, joita Thomas Tuchelilta eli herunut.